National

Tânăra de 28 de ani care a devenit șoferiță de TIR. Și-a lăsat diplomele în sertar pentru șosele

Publicat: 03 mart. 2021
Catalina Deac vorbeste la statie in cabina de TIR
Catalina Deac, o tanara de 28 de ani, si-a lasat diplomele in sertar si a ales calea soselelor

Cătălina Deac este tânăra de 28 de ani care a devenit șoferiță de TIR. Născută în Maramureș, aceasta a absolvit două facultăți și două programe de master.

Tânără a luat aceasta decizie după ce a văzut că nu poate obține un job în domeniile pe care le-a studiat, respectiv psihologia și ingineria alimentară.

Tânăra de 28 de ani care a devenit șoferiță de TIR

Cătălina Deac a absolvit două facultăți și două programe de master și, cu toate acestea, nu a reușit să obțină un job în unul din domeniile în care avea pregătire.

„Am fost refuzată pe un post de operator, pentru că eram supracalificată. După doi ani de zile mi-am dat seama că bat pasul pe loc, că acolo am rămas.

Am fost operator etichetare trei luni și de acolo încolo făceam același lucru zi de zi, cu un salariu care nu-mi ajungea să, să…nimic, doar să supraviețuiesc”, povestește Cătălina Deac Vlașin, la Digi24.

Schimbarea radicală de carieră nu a venit întâmplător

Alături de soțul ei, tânăra conduce o mașină de mare tonaj de câteva luni, iar suportul oferit de acesta este necondiționat.

„Era o vorbă că dacă faci ceea ce-ți place, nicio clipă din viața ta nu simți că lucrezi și văd asta acum și e foarte adevărat”, spune Cătălina.

„Sunt zile întregi în care, într-adevăr, dormim acolo, trăim acolo, mâncăm acolo, dar nu văd în asta o problemă. Camionul te învață să trăieșți cu strictul necesar și dacă reușești să faci asta, poți să faci orice în lumea asta”, adaugă tânăra, potrivit aceleași surse.

Deoarece este la început, Cătălina face doar curse interne.

„Sunt momente în care am foarte mari emoții, nu pentru că e femeie, aș avea emoții cu orice începător, nu e o mașină de 1,5 tone, sunt 40 de tone, pericolul e mult mai mare, se frânează mult mai greu”, spune Vasile Deac, soțul Cătălinei. „E foarte motivată și îi place foarte mult ceea ce face!”, adaugă el.

Cătălina crede că există mereu drumuri noi de descoperit în viață. Iar cu puțin curaj și perseverență, chiar dacă se întâmplă să te mai abați de la traseu, ai să ajungi întotdeauna la destinație.

Iuliana Henea are 31 de ani și este singura femeie șofer de autobuz din Iași

Ieșeanca Iuliana Henea are 31 de ani și este singura femeie șofer de autobuz din oraș. S-a întors în urmă cu doi ani din Marea Britanie, unde a lucrat într-o fabrică, dar visul ei a fost să devină șofer profesionist. Din septembrie 2020, Iuliana a început să lucreze la Compania de Transport Public (CTP) Iași și astfel a devenit singura femeie șofer de autobuz din oraș.La fel ca Iuliana, Cătălina Deac este tânăra de 28 de ani care a devenit șoferiță de TIR.

Adauga un comentariu