Arte vizuale

Tanarul artist fotograf Tudor Panait isi verniseaza prima expozitie, „Prin Londra cu primul meu DSRL”

Publicat: 02 oct. 2015

Prin Londra cu primul meu DSRL„, prima expozitie de arta fotografica a tanarului artist Tudor Panait, in varsta de 14 ani, poate fi admirata pana pe 6 octombrie in incinta Spatiului Public European din Bucuresti.

La 14 ani, elev in clasa a VIII-a la Scoala numarul 49 din Vatra Luminoasa, Bucuresti, Tudor Panait invita publicul la prima sa expozitie fotografica – „Prin Londra cu primul meu DSRL” -, in care prezinta portretul acestei capitale europene, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Expozitia a fost vernisata pe 29 septembrie si poate fi admirata pana pe 6 octombrie, intre orele 10.00 – 17.00, in Spatiul Public European, din strada Vasile Lascar, numarul 31.

Tanarul artist fotograf Tudor Panait are in palmares patru premii dobandite la diverse concursuri de fotografie: unul organizat de British Council (fiind castigatorul concursului foto #EducationUK), doua competitii organizate de Nikon (Run Fest 2015 si Riders Club 2015) si una, de Federatia Romana de Motociclism.

Vezi si Expozitie Eduardo Diez la Palatul Brukenthal

Tema aleasa pentru prima sa expozitie fotografica este legata de Londra si de minivacanta petrecuta de acesta in capitala britanica, care a fost inlesnita de premiul acordat de British Council la concursul #EducationUK.

Vezi si Poza unui roman, laudata de National Geographic (FOTO)

„Am avut mereu o aplecare catre tehnica, catre inovatie; prin clasa a doua, la invitatia unui coleg, am inceput sa programez in Small Basic programe simple; un calculator, un ceas cu alarma, jocuri de matematica sau cu intrebari de cultura generala. Anul urmator, am trecut la programul Visual Basic. Acest program l-am folosit timp de aproape 3 ani, timp in care am creat o gramada de aplicatii, mai bune si mai aratoase (cum ar fi un browser cu functii ca tab, mp3 download de pe YouTube plus alte functii). Probabil cea mai grea provocare a fost sa fac si sa invat totul singur. Toate cartile si tutorialele erau in engleza si erau scrise pentru utilizatori de varsta adulta. Cu perseverenta am reusit sa ma descurc si sa progresez. In anul 2014 am trecut de la crearea de aplicatii la Unity, program in care creez jocuri. Pana acum am doua jocuri lansate pe Google Play, «Bombonito!» si «Cube Quest» (joc inca in lucru), plus inca un joc ce-l voi lansa la sfarsitul acestui an, numit «Touch the color!» Pasiunea pentru fotografie am dezvoltat-o in vara anului trecut cand mi-am cumparat primul meu DSLR, Nikon D5300. De atunci si pana astazi, am crescut foarte mult, castigand 4 concursuri de fotografie, dintre care unul organizat de British Council, doua de Nikon si unul de Federatia Romana de Motociclism. Nu as fi putut sa ajung aici fara ajutorul grupului La Conacul Fotografilor. Pe aceasta cale doresc sa multumesc domnilor Bajan Sorin, Andrei Gemes si Andrei Ciobica care m-au ajutat cu sfaturi si cu acreditari. Va astept sa vizitati si sa admirati prima mea expozitie foto desfasurata in Spatiul Public Europen, in perioada 29 septembrie – 6 octombrie”, a declarat tanarul artist Tudor Panait la deschiderea oficiala a primei sale expozitii de arta fotografica.

 „In completarea acestei expozitii, Editura Afir va publica primul album foto din colectia «Portret de Capitala Europeana», album realizat in intregime de Tudor Panait la doar 14 ani. Este o frumoasa incununare a unei activitati tenace de selectie dintr-un total de peste 4.000 fotografii realizate in capitala Marii Britanii”, a spus tatal tanarului artist.

Lucrarile din aceasta expozitie vor fi prezentate de artist si intr-o conferinta de presa care se va desfasura luni, de la ora 10.00, in incinta Spatiului Public European.

Expozitia este organizata de ACPA Romania „Optimum Cibum”, in parteneriat cu Agentia de Publicitate Afir Color.loading...

Adauga un comentariu