Titlurile zilei

Tânărul mort la Vorovești a dus o viață chinuită. Ionuț Turca și-a lăsat în urmă iubita ce urmează să nască – UPDATE

Publicat: 25 ian. 2022
Casa din comuna Vânători, cu coroane, sicriul la ușă și casa din Vorovești, lângă care a murit
Tânărul mort la Vorovești locuia în satul Vânători, din comuna Popricani, și urma să devină tată

Tânărul mort la Vorovești a avut parte de o viață extrem de grea. Până la 33 de ani, Ionuț Turca a locuit cu mama și fratele său. Cel mai trist este că acesta avea o iubită, care este însărcinată și urmează să nască

UPDATE: O echipă din cadrul ITM Iași a verificat incidentul de muncă din data de vineri, 21 ianuarie 2022, de la Vorovești și a constatat că tânărul în vârstă de 33 ani care a căzut de la etaj nu purta echipament de protecție, nu muncea cu forme legale și nici nu erau amplasate schele de construcție în zona șantierului. Patronul firmei de construcție unde muncea Ionuț Turca a negat că ar fi muncit pentru el. Acesta va fi chemat pentru a da declarații în cadrul anchetei, fiind preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași și riscă o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei.

Știre inițială

Ionuț Turca avea 33 de ani și abia reușise să își pună viața în ordine, după o copilărie tristă și zbuciumată. Ieșeanul a murit la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a căzut de la înălțime la locul de muncă. Acesta a avut parte de o viață chinuită, a crescut într-o familie cu probleme financiare. Tatăl tânărului a murit în urmă cu câțiva ani, iar, de atunci, Ionuț Turca locuia în satul Vânători, din comuna Popricani, județul Iași, alături iubita sa, de mamă și de frate. Casa în care aceștia stăteau era una fără prea multe condiții, iar, după moartea tatălui, au reușit să o renoveze.

„Am văzut pe Internet că a murit și am rămas șocat. Era un băiat atât de liniștit, harnic, niciodată nu a deranjat pe nimeni. A crescut vai de capul lui, și el și fratele lui, dar, în ciuda faptului că nu au avut parte de o copilărie prea frumoasă și de o familie bună, ei au muncit să facă ceva în viață. El lucra în construcții, iar fratele lui mai pleca la muncă în străinătate. După ce a murit tatăl lui, Ionuț s-a pus pe picioare și a reușit să refacă locuința în care stă, să intre în rând cu lumea. După cum se vede, casa lor e undeva la marginea satului, pentru că așa au fost mereu, liniștiți și separați de restul lumii. Păcat de el, mare păcat!”, a precizat un vecin al tânărului mort.

Tânărul mort la Vorovești urma să devină tată

Tragedia familiei din satul Vânători, comuna Popricani, este amplificată de faptul că Ionuț Turca urma să devină tată pentru prima dată. Apropiații familiei povestesc că acesta era în culmea fericirii deoarece iubita lui urma să nască, și nu doar atât – cei doi aveau planuri de nuntă. Tânărul urma să se căsătorească în cel mai scurt timp, însă nu a mai apucat. Iubita acestuia a rămas văduvă și cu un copil în pântece.

„Abia reușise și el să facă acea casă, urma să se însoare mâine-poimâine și avea să devină tată. Avea și el o fată, cu care trăia de ceva vreme și care este însărcinată, dar, săracul, nu a mai apucat să se bucure de primul lui copil… A muncit de când îl știu și munca i-a adus moartea! Mai rar sunt băieți ca el! Să îi dea Dumnezeu putere fetei să poată să crească acel copil singură și să treacă peste tragedia asta”, a povestit același vecin.

Tragicul accident de muncă a avut loc pe 21 ianuarie 2022

Vineri, 21 ianuarie 2022, a fost anunțat printr-un apel la numărul unic de urgență 112 faptul că un bărbat a căzut de la înălțime, de pe o casă din satul Vorovești, din comuna ieșeană Miroslava și a murit. Un echipaj de prim-ajutor și mai mulți polițiști au ajuns de urgență la fața locului. Acolo a fost găsit un bărbat în vârstă de 33 de ani, care lucra pe un șantier unde se ridică mai multe case. Medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru acesta, declarând decesul.

„Este vorba despre un pacient în vârstă de 33 de ani. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean de tip C2. Persoana a fost găsită decedată, fără indicaţie de resuscitare cardio-pulmonară, cu leziuni incompatibile cu viaţa”, declara atunci prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iaşi.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, muncitorul era pe acoperișul casei, lucra „la negru” și, cel mai probabil, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe casa situată într-un cartier rezidențial. În urma incidentului, ITM Iași a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la producerea accidentului mortal de muncă. Tânărul mort la Vorovești și-a găsit sfârșitul în timp ce muncea să câștige un ban pentru nuntă și copilul care urmează să se nască.
Comentarii
 • oficial, Romania nu are forta de munca si importam indieni, chinezi si alte natii. Li se ofera salarii decente, cazare, masa.
  Dar cand mortii de pe santiere sunt romani, nu mai e problema nimanui.
  Pt muncitorii romani salariile sunt mizere, nici cazare, nici mancare.
  Cine sunt ipocritii in toata tragedia asta?

 • Și bineînțeles ca patronul sa rămână în picioare, și tot mortul sa fie vinovat! Pai cum domle sa fie el răspunzător pentru viata acestui om?!

 • Claudiu Baroncea este un nesimțit nici măcar n-a avut bunăvoința de a da o mână de ajutor familiei îndoliate afirmând că este omul lui de bază și fiind-ui foarte drag. Un om fără suflet!

 • Prea tânăr. 100 de milioane costă viața unui om? Mă duc și eu în străinătate strâng niște bani și cumpăr și eu niște vieți nevinovate. Că tot e reducere.

 • Dumnezeu să-l odihnească în pace!Dacă nu lucra la el,oare ce căuta acolo?Mint cu nerusinare!Ar trebui să facă ceva pentru fata care a rămas singură și mai e și însărcinată .Poate se gasesc oameni de bine, care să o ajute cumva.

 • Doamne Dumnezeule cat de cretina poate fi aceasta ființă. eu am lucrat cu el la pentru Barocea. Un băiatt minunat_ muncitar. sa Dea dumnezeuuu după sufket.

 • Om frumos, deștept, cuminte și generos. N-am m-ai întâlnit un astfel de băiat. Perlă rara. Mereu cu zâmbetul pe buze. Lumina încăperea când intra undeva cu glumele lui. Un om bucuros. Și cât a dat de băut când a aflat că va fi tătic. Nu a mai apucat să-și vadă copilul. Macar a aflat vestea. Tragic. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească. Numa dreptate să se facă.

Adauga un comentariu