Sport

Țara arde și baba se piaptănă. Ce decizie a luat ministrul Tineretului şi Sportului

Publicat: 15 iul. 2020
ALT=«Ionuț Store, ministrul Tineretului și Sportului»
Ionuț Store, ministrul Tineretului și Sportului

Deși România se confruntă cu una dintre cele mai dificile perioade din istoria recentă, guvernanții nu încetează să ne surpindă cu decizii care nu ajută țara să reintre într-un ritm normal. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii sporturilor care se desfăşoară în spaţii închise (FR Tenis de Masă, FR Scrimă, FR Atletism, FR Judo, FR Gimnastică Ritmică, FR Gimnastică, FR Lupte, FR Kaiac-canoe, FR Haltere, FR Box, FR Tir Sportiv, FR Bob şi Sanie, FR Nataţie şi FR Canotaj). Acesta a afirmat că ia în calcul reluarea competițiilor sportive.

„Este a treia săptămână consecutivă de dialog cu federaţiile sportive. Am dorit să aflu de la fiecare în parte felul în care decurge pregătirea, cum au reluat antrenamentele, dacă au în plan eventuale competiţii, cu ce probleme se confruntă şi în ce fel poate MTS să ofere asistenţă. O veste importantă pentru sporturile care se desfăşoară în spaţii închise este că luăm în calcul reluarea competiţiilor pentru acele discipline care se pot practica în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii”, a declarat Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe urmează să discute în legătură cu acest subiect cu oficialii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), cu cei din Ministerul Sănătății dar și cu reprezentanții sporturilor.

„În acest sens, vom avea cât de curând o întâlnire cu colegii noştri de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii la care voi invita şi federaţiile sportive direct interesate de acest subiect. Există sporturi precum tenisul de masă, scrima, şahul, tirul sportiv sau halterele, ca să dau doar câteva exemple, unde nu sunt probleme în a asigura distanţarea între participanţi sau alte măsuri de protecţie, astfel încât să minimizăm riscul de infectare”, a adăugat ministrul Tineretului și Sportului.

Ministrul i-a asigurat pe reprezentanții sporturilor care se desfăşoară în spaţii închise de „flexibilitate”

Ionuț Stroe a spus că a discutat cu reprezentanţii federaţiilor despre bugetele din acest an. Acesta a afirmat că Ministerul Tineretului și Sportului va da dovadă de „flexibilitate”.

„Un alt subiect important discutat astăzi cu federaţiile este cel legat de bugete. Ne-am arătat disponibilitatea totală de a ne adapta la realităţile şi nevoile curente ale structurilor sportive. Este evident că acest an ne-a adus provocări pe care nimeni nu le-ar fi putut anticipa, este o situaţie inedită pentru toată lumea, situaţie pe care încercăm să o gestionăm cât mai bine, iar în acest context MTS dă dovadă de flexibilitate şi deschidere în faţa cerinţelor federaţiilor”, a mai adăugat Ionuț Stroe.

Ops, eroare! Ionuț Stroe a fost cel care a făcut fotografia controversată în care apar mai mulți membri din Guvern

S-a aflat cine a făcut fotografia controversată în care apare Ludovic Orban alături de mai mulți miniștri. Ionuț-Marian Stroe, ministrul Tineretului și Sportului este cel care i-a imortalizat pe o parte din mebrii Guvernului Orban în timp ce fumau și consumau alcool în biroul din Palatul Victoria. Acesta a trimis fotografia din greșeală unei persoane care a făcut-o ulterior publică.  Vă reamintim că premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi, în valoare cumulată de 3.000 de lei, pentru fumat și nepurtarea măștii de protecție în spații închise, a anunțat Guvernul. Potrivit informării, premierul a plătit sâmbătă cele două amenzi prin intemediul platformei ghiseul.ro.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi prin intermediul platformei ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Conform acestora, premierul consideră că „regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”. Vă reamintim că în cursul zilei de ieri, în spațiul virtual a apărut o imagine cu Ludovic Orban precum și alți membri ai Guvernului. Aceștia au fumat, consumat băuturi alcoolice și diverse gustări cu ocazia zilei de naștere a premierului, care a fost pe 15 mai.

Ionuț Stroe, „conflicte” repetate cu tehnologia

Se pare că nu numai Ludovic Orban și miniștrii surprinși în fotografia controversată au fost în centrul atenției. În urmă cu câteva zile, ministrul Tineretului și Sportului, în timpul unei intervenții într-o emisiune de televiziune, a fost protagonistul unei scene stânjenitoare. Acesta se afla într-o transmisiune video live atunci când telefonul acestuia a căzut. Acesta era îmbrăcar office în zona bustului, însă a preferat să nu poarte pantaloni în timpul intervenției televizate. Videoclipul a devenit viral în scurt timp.

La scurt timp Ionuț Stroe a făcut o postare despre această situație care i-a amuzat pe români.

„Duminică dimineață, acasă, ținutele sunt mai „sportive”, chiar și atunci când dau interviuri #nofilter (n-am o problemă că am devenit viral și știu că toți care vor sări să critice poartă pantaloni de ski și pantofi acasă)”, a scris Ionuț Stroe pe Facebook.

Adauga un comentariu