Destinatii turistice

Tara Cantoanelor, visul oricarui pasionat de calatorii – VIDEO

Publicat: 09 apr. 2020
Ţara Cantoanelor
Ţara Cantoanelor

Tara Cantoanelor. Elveţia, o ţară micuţă din centrul Europei, este renumită pentru ciocolată, precizia ceasurilor, pârtiile de ski şi cele peste 400 de varietăţi de brânză. Mulţi visează la o vacanţă în acest paradis natural. Scriitorul Alexander Roda Roda spunea că să te naşti în Elveţia este o mare fericire.

Elveţia este pentru turiştii din toată lumea o perlă a coroanei. Chiar dacă este o ţară fără ieşire la mare acest aspect este compensat de numărul mare de lacuri alpine întinse la poalele munţilor smeti. Bijuteriile locului sunt oraşele istorice renumite pentru arhitectură unică şi pentru peisajele pitoreşti.

Zurich – oraşul elitar

Până nu demult, Zurich deţinea supremaţia în topul oraşelor cu cele mai multe bănci din Europa. Aproape 500 de bănci existau în Elveţia la începutul anilor `90, chiar dacă astăzi multe dintre ele au fost închise. Reputaţia de capitală bancară a cam scăzut în intensitate în ultimii ani. Cu toate astea, Zurich a rămas unul dintre cele mai bune oraşe cu cel mai ridicat nivel de trăi din Europa. Plin de viaţă, istoric şi cu numeroase atracţii turistice, Zurich este dominat de Marea Catedrala. Acest edificiu în stil romanic datează din anul 1100 şi între timp a devenit unul dintre simbolurile locului.

Tara Cantoanelor. Berna – capitala plină de istorie

Orice pasionat de istorie îşi doreşte să ajungă cel puţin o dată în viaţă în Berna, şi nu doar pentru a degusta din neobişnuitele sortimente de ciocolată sau pentru achiziţionarea unora dintre cele mai populare modele de ceasuri din lume. Capitala Elveţiei este împărţită în străzi labirintice, iar clădirile din cărămidă roşie au peste 500 de ani vechime. Peisajul arhitectural incredibil este completat de frumuseţea fluviului Aare şi de vegetaţia deasă, astfel că Berna este cel mai bun oraş pentru a face cunoştinţă cu Elveţia.

Geneva – cea mai mică metropolă a lumii

Ascunsă între Munţii Alpi şi Jură la baza lacului cu acelaşi nume, Geneva este unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume. Aici, în acest oraş îşi au sediile unele dintre cele mai mari organizaţii mondiale: de la Naţiunile Unite şi până la Crucea Rosie. Dincolo de acest aspect, Geneva este un oraş tineresc plin de viaţă unde pasionaţii de sporturi se pot bucura de ski jet şi pot admira Jet d’Eau aflată în inima lacului Geneva (una dintre cele mai mari fântâni arteziene din lume).

Lausanne – oraşul cu o bogată moştenire culturală

Chiar dacă este mai puţin popular decât Geneva, Lausanne este la fel de impresionant. Lausanne se afla în punctul cel mai nordic al lacului Geneva şi oferă o incredibilă panorama asupra Munţilor Alpi. Acest oraş istoric este cunoscut pentru casele pastelate din centrul vechi, dar şi pentru atmosferă vibrantă.
Adauga un comentariu