National

Tara din Europa care ar putea renunta la BANII CASH

Publicat: 18 iul. 2014
1

Banii cash mai sunt folositi in doar 5% din tranzactiile care au loc in Norvegia, in consecinta una dintre organizatiile institutiilor financiare din tara sustine ca statul nordic ar trebui sa nu mai foloseasca deloc banii lichizi, pana in 2020, scrie Incont.ro.

Finans Norge – organizatie care reprezinta 200 de institutii si grupuri financiare din tara, sustine eliminarea definitiva a tranzactiilor cu bani cash in Norvegia, ceea ce ar preveni infractiunile, jafurile si spalarea de bani.

Citeste si Subventii pentru crescatorii de porci din Iasi

„Bani lichizi sunt atat de putin prezenti in platile care se fac in societatea noastra, incat am putea trai foarte bine si fara ei”, se arata intr-o declaratie publicata pe site-ul Finans Norge.

Confederatia mai arata ca de la inceputul anului numarul tranzactiilor cu cardul a crescut cu 8,6%, iar norvegienii au scos considerabil mai putini bani de la ATM-uri si a folosit mai putini bani lichizi pentru plati in magazine.

Citeste si Sorin Oprescu, AUDIAT la DNA in dosarul unei retrocedari ilegale

Finans Norge mai precizeaza ca banii cash mai sunt folositi in doar 5% din tranzactiile financiare din tara, doar Suedia si Marea Britanie inregistrand valori mai mici in Europa.

De cealalta parte, criticii masurii sustin ca eliminarea totala a banilor lichizi din tranzactiile financiare ar putea prejudicia viata privata a indivizilor.

Citeste si REVOLTATOR. Asigurarea locuintei MAJORATA si cu 100%. Despagubirile palesc in fata

Adauga un comentariu