Info Turism

Tara din UE unde 1500 de oameni au murit in urma valului de canicula din aceasta vara

Publicat: 09 sept. 2019

Aproape 1500 de oameni au murit in urma valului de canicula din aceasta vara in Franta.

Cele doua episoade de canicula care au afectat Franta in iunie si iulie 2019 au provocat 1.500 de decese. Cifra este totusi de 10 ori mai mica decat numarul de decese cauzate de canicula din 2003, a anuntat duminica ministrul sanatatii Agnes Buzyn.

Franta a doborat in iunie recordul absolut de temperatura, cu 46 de grade Celsius inregistrate in sudul tarii, la 28 iunie.

“Canicula din 2003 a durat 20 de zile, am avut 18 zile de canicula in doua episoade, dar foarte intense, cu o acoperire a teritoriului foarte importanta in al doilea val de canicula” si cu “temperaturi excesiv de ridicate”, a amintit oficialitatea franceza, care a explicat ca, in acest an, gratie masurilor de preventie si a informarilor oficiale pe care populatia le-a tratat cum se cuvine s-a reusit sa se reduca semnificativ mortalitatea.

Agnes Buzyn a salutat mobilizarea profesionistilor din sanatate, a colectivitatilor, a personalului caminelor de batrani.

Valul de canicula din 2003 a facut 15.000 de morti intre 4 si 18 august, indeosebi in regiunea Centru si in regiunea pariziana.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit