Curiozitati

Tara europeana care a incercat programul de munca de 6 ore si-a recunoscut ESECUL

Publicat: 04 ian. 2017
9
Suedezii care doreau o zi de lucru de sase ore au primit o veste proasta, costurile sunt mai mari decat beneficiile, iar proiectul pilot nu va fi extins, relateaza Bloomberg.
Acesta este rezultatul preliminar al unui experiment desfasurat pe parcursul a doi ani in orasul Gothenburg, unde se afla sediul central al producatorului auto Volvo, scrie News.ro.
Pentru reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 ore la azilul de batrani Svartedalen, care avea 68 de angajati, primaria a fost nevoita sa mai angajeze 17 persoane, la un cost de 12 milioane de coroane (2,2 milioane dolari).
Studiul a aratat ca angajatii s-au simtit mai sanatosi, ceea ce a redus absentele din motive de sanatate, iar ingrijirea acordata pacientilor s-a imbunatatit, dar primaria nu va continua proiectul.
”Este asociat cu costuri mai mari, in mod sigur. Este mult prea costisitor pentru a putea aplica o reducere generalizata a programului de lucru, intr-un orizont de timp rezonabil”, a spus Daniel Bernmar, politician de stanga responsabil de serviciul de ingrijire a batranilor al Primariei Gothenburg.
Adauga un comentariu