Info Turism

Tara europeana care poate fi confundata cu Romania. Nu are gari, aeroport sau autostrazi

Publicat: 05 oct. 2018

O tara care se afla in sud-vestul Europei si care are acelasi steag ca al Romaniei este vizitata de 10 milioane de oameni anual, desi nu dispune de gari, aeroport sau autostrazi. Principatul Andorrei este o tara fara iesire la mare, aflata in sud-vestul Europei, in estul Pirineilor, la frontiera intre Spania si Franta. Andorra la Vella este capitala europeana aflata la cea mai mare altitudine, la 1.023 m peste nivelul marii.  Cu o suprafata de 468 km² si o populatie estimata la 84.082 de locuitori, aceasta tara se bucura de prosperitate in special datorita turismului.

Mai mult de 10 milioane de persoane viziteaza aceasta tara anual. Andorra nu este membru al Uniunii Europene, dar euro este de facto moneda utilizata. Nivelul criminalitatii este foarte scazut in Andorra. Cu toate acestea, Andorra este foarte activa in prevenirea si lupta contra terorismului. Spalarea de bani este cea mai mare problema a tarii, datorita politicilor fiscale foarte permisive. Locuitorii din Andorra ocupa locul patru ca speranta de viata (82 ani).

Andorra nu dispune de aeroport sau de gara. Cele mai apropiate aeroporturi sunt la Toulouse, Barcelona si Girona. Nu exista autostrazi. Reteaua de drumuri nu este foarte mare, insa va permite sa va deplasati cu usurinta in intreaga tara. Principalul mijloc de transport este autobuzul si autoturismul. Este permisa folosirea sau detinerea aparatelor de detectare a radarelor. Permisul de conducere, valabil emis in Romania, este recunoscut in Andorra.

Toti conducatorii auto, in Andorra, sunt obligati sa posede un aparat pentru verificarea alcoolemiei etilotest. De la aceasta obligatie sunt exceptati conducatorii vehiculelor cu motor cu 2 sau cu 3 roti, avand o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm³. Lipsa acestui dispozitiv este sanctionata cu amenda in cazul unui control rutier.

Este interzisa conducerea autovehiculelor cand valoarea alcoolemiei depaseste sau este egala cu 0,5 g/l. Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Andorra. Drapelul Andorrei este asemanator cu cel al Romaniei, fiind albastru, galben, rosu, iar in mijloc se afla stema tarii.loading...

Adauga un comentariu