Magazin

Taraboiul tigarilor electronice: Cat de nesanatoase sunt de fapt?

Publicat: 05 sept. 2014
1

Un grup de experti din domeniul tutunului a criticat un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in care se cer mai multe reglementari pentru tigarile electronice. Evaluarea OMS a folosit un „limbaj alarmist”, sustine grupul.

Ann McNeill, cercetator la centrul national pentru dependente de la King’s College, Londra, s-a declarat „socata si surprinsa” de raportul OMS. „Mi s-a parut un portret incorect al dovezilor privind tigarile electronice„, a spus aceasta, potrivit Irish Times.

Citeste si ATENTIONARE pentru fumatorii de TIGARI ELECTRONICE

Raportul OMS de luna trecuta cerea reglementari mai dure pentru tigarile electronice si interzicerea utilizarii acestora in interiorul cladirilor, publicitatii si comercializarii minorilor.

McNeill sustine ca, desi tigarile electronice sunt relativ noi si „cu siguranta nu avem deocamdata toate raspunsurile cu privire la impactul pe termen lung la adresa sanatatii”, este clar ca sunt mult mai sigure decat tigarile, responsabile de moartea a peste sase milioane de persoane anual.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda ca tigarile electronice sa nu mai fie vandute cu scopul de a-i ajuta pe fumatori sa renunte la acest viciu, pana nu se va demonstra clar acest lucru.

Citeste si Metoda prin care aproape 9 din 10 fumatori se lasa de tigari

Expertii OMS atrag atentia ca acest produs ar putea reprezenta o amenintare pentru adolescenti si pentru gravide. De asemenea, specialistii spun ca este nevoie de pasi legali pentru interzicerea tigarilor electronice in spatiile inchise si la locurile de munca.

Oficialii cer si interzicerea reclamelor la aceste tigari, intrucat ii pot incuraja pe copii si pe nefumatori sa fumeze. Ar trebui interzise si aromele de fructe si de bauturi alcoolizate folosite in aceste dispozitive, precum si punerea lor in vanzare la automate.

Specialistii spun ca vaporii emanati de tigarile electronice ar putea creste nivelul de poluare cu unele substante toxice si cu nicotina.

Citeste si Folosesti tigara electronica? Trebuie sa citesti asta

Cu toate ca nu sunt la fel de periculoase ca tigarile obisnuite, expertii OMS atrag atentia ca acestea pot pune in pericol sanatatea adolescentilor si a fatului.

Sursa: ziare.com

Adauga un comentariu