Eveniment-Social

Taranistii au ramas fara candidati la Harlau

Publicat: 03 mai 2008
1

• PD-L a contestat listele PNTCD si PRM, iar contestatia a fost admisa • Si PNG-CD a facut o contestatie, dar raspunsul primit nu a fost favorabil partidului

Partidul Democrat – Liberal
(PD-L) a contestat listele de candidati pentru alegerile locale depuse de Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), dar si listele Partidului Romania Mare (PRM). PD-L a atacat listele de candidati ale PNTCD pentru Consiliul Local Harlau, iar in comuna Focuri listele PRM. „PD-L a contestat listele PNTCD din Harlau, care nu aveau, conform legii, macar un reprezentant de sex feminin pe listele de candidati.

 „Am depus si la Harlau o contestatie pentru acelasi motiv, aici fiind vizat Partidul Romania Mare. Contestatiile au fost depuse pe data de 24 aprilie la Judecatoria Harlau si au fost solutionate, in sensul ca au fost anulate listele de consilieri ale celor doua formatiuni politice”, sustine Marius Spanu, candidat PD-L la Primaria Harlau. Si Partidul Noua Generatie – Crestin Democrata (PNG-CD) a depus o contestatie la Biroul Electoral Municipal (BEM), deoarece un membru al partidului nu a fost acceptat in cadrul BEM. Contestatia a fost depusa in ziua tragerilor la sorti a buletinelor de vot. Ieri, reprezentantii partidului au aflat dintr-un comunicat oficial emis de BEM ca aceasta contestatie a fost respinsa. „S-a depus o contestatie pe municipiul Iasi deoarece nu ni s-a acceptat un reprezentant in BEM. Contestatia am depus-o chiar in ziua tragerii la sorti. Am primit in aceasta seara (ieri seara-n.r.) un comunicat oficial prin care am fost anuntati ca solicitarea noastra nu a fost solutionata. PNTCD a castigat tragerea, iar contestatia noastra a fost respinsa”, a declarat Ovidiu Brichisala, presedintele filialei iesene a PNG-CD.

Adauga un comentariu