Eveniment-Social

Targ antreprenorial organizat la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iasi

Publicat: 11 mai 2017
1
Vineri, 12 mai 2017, incepand cu orele 12.30, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Centrul de Resurse si Asistenta Educationala Iasi, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, organizeaza in incinta Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi a patra editie a Targului Antreprenorial, activitate inclusa in cadrul Festivalului International al Educatiei. 
Evenimentul se integreaza in Zilele Scolii 2017 si face parte din proiectul „Construim orasul in curtea scolii”, care sustine implicarea eficienta si efectiva a mediului de afaceri, de la manageri la profesionistii din departamente, in dezvoltarea competentelor antreprenoriale si de comunicare, a atitudinilor responsabile si in stimularea initiativei personale a elevilor Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi.
Timp de 5 saptamani, 19 companii locale, nationale si internationale din mai multe arii de activitate (IT, servicii educationale, medicale, turism, jurnalism, constructii etc) au fost „parinti comunitari” pentru peste 300 de elevi din clasele IX – XI, sprijinindu-i sa inteleaga notiuni de baza referitoare la antreprenoriat si implicandu-i activ in diferite activitati. Momentul culminant, asteptat de elevi si „parinti comunitari” deopotriva, va fi organizarea si amenajarea unor standuri, personalizate cu elementele de identitate vizuala ale companiei-parinte, in cadrul Targului Antreprenorial. In final, juriul, format din reprezentanti ai partenerilor, va recompensa toate clasele pentru munca depusa si contributia la reusita evenimentului.
„Ne bucuram ca putem duce mai departe aceasta misiune pe care ne-am asumat-o in urma cu doi ani si careia vrem sa ii conferim traditie, anume formarea constiintei si conduitei antreprenoriale a elevilor nostri. Speram, in acest fel, sa isi dezvolte spiritul de initiativa,  inovare, creativitatea si capacitatea de a face performanta in medii economice specifice, sa fie mai bine pregatiti pentru a raspunde nevoilor tot mai mari de adaptabilitate pe piata muncii”, a declarat prof. Manuela Cotofan, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi. 
Adauga un comentariu