Local

Târg de Crăciun, în Valea Lupului. Primarul Liviu Dulgheru cheltuie 100 de mii de lei

Publicat: 06 dec. 2022
Târg de Crăciun în Valea Lupului. Primarul Liviu Dulgheru cheltuie 100 de mii de lei
Timp de o săptămână în comuna Valea Lupului va avea loc primul Târg de Crăciun

Primul Târg de Crăciun în Valea Lupului se va desfășura în perioada 16-23 decembrie 2022. Efortul financiar din bugetul local al primăriei este de 100 de mii de lei. Vor fi achiziționate căbănuțe de lemn, unde producătorii locali își vor putea expune marfa, dar și instalațiile luminoase pentru decor. Târgul va avea loc în spațiul din fața primăriei și are ca scop principal promovarea producătorilor locali

La inițiativa comunității, primarul din Valea Lupului, Liviu Dulgheru, a decis ca pentru prima dată să realizeze un târg cu tematică de Crăciun. Toți producătorii locali din comună își pot expune produsele pe care le comercializează într-o căbănuță, în fața primăriei. Pe parcursul celor șapte zile de târg vor fi organizate programe artistice din partea copiilor din comună. În cursul săptămânii, târgul va fi deschis de la ora 17:00 până la ora 21:00, iar în weekend va putea fi vizitat de la ora 09:00 până la ora 21:00.

afis targ de craciun
Primul Târg de Crăciun din Valea Lupului va avea loc în fața primăriei

Primul Târg de Crăciun în Valea Lupului se va desfășura timp de o săptămână

Lucian Grosu in costum negru si carvata mov
Organizarea Târgului de Crăciun reprezintă o cheltuială de 100.000 de lei din bugetul local

În comuna ieșeană Valea Lupului va avea loc primul Târg de Crăciun realizat până acum. Primăria comunei a reușit ca timp de o săptămână să strângă majoritatea producătorilor locali din comună într-un singur loc. Efortul financiar pe care îl realizează primăria este de 100.000 de lei, din care 50.000 de lei au fost cheltuiți pentru achiziționarea căsuțelor de lemn, unde participanții își vor amplasa produsele, iar 14.000 de lei au fost atribuiți pentru instalații luminoase.

„Primul Târg de Crăciun din Valea Lupului va avea loc în fața primăriei. Vor fi câteva căbănuțe amplasate, unde producătorii locali își pot expune produsele. Este primul târg și de aceea a trebuit să achiziționăm căbănuțe și instalații luminoase. Închirierea unei căbănuțe este de 100 de lei pentru toată perioada de desfășurare a târgului. Ne-am gândit să realizăm acest eveniment pentru buna dispoziție a oamenilor și pentru susținerea producătorilor locali. Cred că o să fie un eveniment destul de restrâns, având în vedere că este primul an“, precizează Liviu Dulgheru, primarul comunei Valea Lupului.

Pe parcursul celor șapte zile în care va avea loc Târgul de Crăciun se vor organiza mai multe evenimente culturale susținute de corul bisericii și de către copii de la școala din localitate.

casuta impodobita de craciun
Momentan s-au înscris 9 participanți la târg

Un fost candidat la primărie se laudă de parcă ar fi evenimentul lui!

persoana in camasa alba si ochelari de soare
USRistul Cătălin Vătămănelu se laudă de parcă ar organiza el evenimentul

Ideea organizării unui târg de Crăciun în localitatea Valea Lupului a aparținut întregii comunități. Pe rețelele de socializare, consilierul USR Cătălin Vătămănelu face să pară că a organizat totul și își asumă evenimentul.

Întrebat de reporterii BZI dacă el este cel ce organizează evenimentul, întrucât mereu vorbește despre acesta, a recunoscut că nu are nicio implicare în realizarea acestuia. Useristul Cătălin Vătămănelu a făcut și un sondaj de opinie pe rețelele de socializare, sperând să își creeze o ocazie pentru încă puțină publicitate în folosul propriei afaceri.

În primul an de pandemie, când toată lumea era blocată în casă și se obișnuia cu noile reguli de distanțare, Cătălin Vătămănelu ținea deschis propriul local din Valea Lupului, fără nicio reținere. Lumea stătea la coadă, fără a repecta regulile specifice pandemiei. A fost un gest revoltător, întrucât toți făceau eforturi pentru a respecta noile reguli, în timp ce acesta era capabil să facă tot ceea ce își dorea datorită afilierii politice pe care o deține.

Înscrierile la primul Târg de Crăciun în Valea Lupului sunt încă disponibile. Momentan s-au înscris nouă participanți ce au închiriat câte o căbănuță de lemn pentru a-și expune produsele pe care le comercializează.
Comentarii
  • Targ de Craciun organizat intr-o zona aproape neacesibila pentru intreaga comunitate din Valea Lupului deoarce va trebui sa mergi cu masina sa ajungi pana la primarie si daca asa va face toata lumea care vrea sa mearga, nu numai ca nu vei avea unde sa perchezi dar va fi haos. Al 2-lea aspect, organizezi targul de Craciun care se inchide cu 2 zile inainte de Craciun, tocmai in perioada cand lumea este libera tu inchizi :))). O mare bataie de joc din partea primariei si a domnului Primar.

Adauga un comentariu