Eveniment-Social

Targ traditional in parcare la Casa Patrata

Publicat: 01 oct. 2019
1

In aceste zile, in zona centrala a municipiului Iasi, va avea loc o prima editie a unui targ de produse traditionale. Astfel, prima editie a Târgului de Toamna "Produs în România", derulat cu sprijinul autoritatilor judetene, se va desfasura la Iasi, în perioada 4-6 octombrie, în parcarea Casei Patrate.

Evenimentul, cunoscut la nivel national, va reuni peste 30 de producatori din toate regiunile tarii si îsi propune sa vina în sprijinul acestora, promovând traditiile românesti si produsele autohtone, oferind totodata iesenilor posibilitatea sa le achizitioneze la preturi atractive.

Expozantii vor aduce la Iasi preparate din carne si lapte, produse apicole, dulciuri de casa, cozonac secuiesc, produse viticole, marochinarie, pielarie, blanarie, artizanat, încaltaminte, precum si un restaurant cu specific traditional românesc.

Vezi si: La Iasi se va desfasura cel mai mare targ dedicat producatorilor ieseni

"Ideea unui astfel de târg este binevenita, de aceea am raspuns solicitarii organizatorului de a ne implica. Cu cât vor fi mai multe evenimente de acest gen, cu atât vom veni mai mult în contact cu traditia si produsele sanatoase. Este nevoie de pastrarea retetelor vechi românesti si producerea unor alimente sanatoase, cu un gust autentic. Doar asa si generatiile viitoare vor cunoaste adevaratul gust al mâncarii traditionale", a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

În fiecare dintre cele trei zile, Târgul de Toamna "Produs în România" va fi deschis între orele 9:00 si 22:00. "La fiecare editie a târgurilor noastre invitam asociatii sau fundatii care, pe lânga misiunea sociala pe care o au, reusesc sa faca si productie, încurajând astfel dezvoltarea economiei nationale sau crescând potentialul unei zone defavorizate prin promovarea culturii si traditiilor acesteia. Organizam târgul pentru prima data la Iasi si speram sa fie un succes. Vom aduce traditii din alte zone ale tarii aici si speram ca pe viitor sa putem împrumuta din obiceiurile locului pentru a le face cunoscute în alte zone ale tarii", a afirmat Constantin Petrea, reprezentantul organizatorului.

Comentarii
Adauga un comentariu