Stiri Turism

Târgul de Crăciun din Sibiu. Impresia unor turiști străini

Publicat: 17 nov. 2019
Târgul de Crăciun din Sibiu
Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu. Mai sunt 40 de zile până la Crăciun, iar piața din centrul orașului Sibiu poartă deja haine de sărbătoare.

Peste 100 de căsuţe pline doldora de dulciuri şi jucării, un brad falnic de 24 de metri şi 5.000 de globuri colorate şi o roată uriaşă de unde curioşii au putut admira panorama oraşului.

Sunt surprizele pregătite de organizatori pentru târgul de Crăciun din acest an. Iar pentru că zăpada nu s-a așternut încă, fulgii de nea au fost proiectaţi pe clădirile istorice din oraş.

Târgul de Crăciun din Sibiu. Piaţa din Sibiu a prins viaţă şi culoare

După aprinderea luminiţelor piaţa din Sibiu a prins viaţă şi culoare. Clădirile s-au transformat parcă în căsuţe de turtă dulce, iar zăpada momentan virtuală a căzut necontenit, în sunetul muzicii de Crăciun.

În Sibiu au ajuns turişti de pretutindeti, iar atmosfera de aici i-a cucerit imediat.

“E minunat aici. Chiar mă întreb dacă nu e mai drăguţ decât în Viena. Atât de romantic, e minunat. Sunt îndrăgostit de acest târg de Crăciun.”

“Atmosfera de aici e perfectă, e de poveste, lumea e prietenoasă, găseşti o mulţime de bunătăţi.”

Nici turiştii români nu au regretat că au ajuns în Sibiu chiar la deschiderea târgului.

“Luminile. Iubirea care pluteşte în aer. E fascinat şi diversitatea asta de lucruri pe care ţi le poţi cumpăra.”

“E o atmosferă de sărbătoare, încep sărbătorile, ne bucurăm că la Sibiu încep mai devreme decât în restul ţării.”

“Acesta atmosferă ne duce cât de cât puţin în copilărie şi ne aduce amâne de brad, de jucării, cum împodobim bradul acasă cu părinţii.”

Iar oriunde te uiţi, atracţiile sunt la tot pasul. Căsuţele sunt pline de dulciuri, jucării sau ornamente de Crăciun. De departe, copiii au fost cei mai încântaţi de atmosfera de sărbătoare.

“Mi se pare foarte interesant, au făcut bradul foarte înalt şi mare şi nu mă aşteptam să fie ataţi oameni.”

Târgul a ajuns deja la ce-a de 13-a ediţie, iar organizatorii promit că suprizele se vor ţine lanţ până pe 3 ianuarie.

Organizator: “Sunt câteva noutăţi majore: odată bradul din Piaţa Mare, cel mai mare de până acum şi arată spectaculos, pe de altă parte o nouă roată panoramică din care se poate vedea piaţa în toată splendoarea ei.”

Aşa că dacă sunteţi în pană de idei pentru cadouri sau pur şi simplu vreţi să evadaţi câteva zile într-un loc vesel care vă poartă în copilărie, nu ezitaţi şi daţi o fugă până la Sibiu.

Adauga un comentariu