Eveniment-Social

Târgul „Iașul în bucate”, organizat la Iași în perioada 24-25 septembrie. USV Iași va fi prezentă cu roade ecologice din recolta proprie

Publicat: 22 sept. 2022
În perioada 24 - 25 septembrie, între orele 10.00 și 21.00, în Parcul Expoziției se va organiza târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale

În perioada 24 – 25 septembrie, între orele 10.00 și 21.00, în Parcul Expoziției se va organiza târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale de Primăria Municipiului Iași, Academia Română – Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași și USV Iași, care va fi prezentă cu roade ecologice din recolta proprie.

În cadrul târgului, vor avea loc acțiuni de informare privind caracteristicile produselor ecologice, un atelier de gătit pentru copii, susținut de producători locali precum și degustări de produse apicole certificate ecologic, acțiuni care au o puternică componentă educativă în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Aceste activități fac parte din acțiunile de promovare a alimentației sănătoase și de creștere a gradului de încredere a consumatorilor urbani în produsele alimentare locale și sunt dedicate în primul rând copiilor, pentru că ei reprezintă vectori de formare și informare în familiile lor.
Activitățile de informare privind caracteristicile produselor ecologice, atelierul de gătit pentru copii și degustarea de produse apicole ecologice sunt organizate în cadrul Proiectului Cities2030, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2020 (www.cities.eu). Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași, sunt partenerii din România în cadrul acestui proiect, alături de alți 39 de parteneri din țările Europei.

Evenimentul constituie o activitate a hubului inovativ Food for Iași Living Lab (www.fill.rdrp.ro), dezvoltat în cadrul proiectului Cities2030 de Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași.

Organizatorii târgului:
Primăria Municipiului Iași
Academia Română, Filiala Iași
Direcția pentru Agricultură Județeană Iași
Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi
Asociația producătorilor locali Produs în Iași
Adauga un comentariu