Eveniment-Social

Targul liceenilor intreprinzatori la Colegiul Unirea

Publicat: 27 oct. 2011

Sâmbata, 29 octombrie, de la ora 15.00, elevii de la Colegiul Tehnic CF „Unirea” organizeaza doua evenimente la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu”. Este vorba de „Târgul liceenilor întreprinzatori” si „Balul bobocilor”. În cadrul primului eveniment, tinerii îsi asuma rolul de producatori de bunuri în cadrul a aproximativ 60 întreprinderi simulate. Ei au dezvoltat planuri de afaceri în baza carora au realizat aproape 70  produse-reper. Cei 250 elevi implicati în acest proiect educational sunt din clasele a X-a – a XIII-a si au fost coordonati de prof. Mihaela Diana Podariu.

În timpul târgului, liceenii antreprenori vor încerca sa-si vânda produsele, sa negocieze cu clientii si concurentii. Clientii sunt reprezentati atât de participantii la „Balul bobocilor”, cât si de persoane din comunitate. Cu banii obtinuti din vânzarea produselor va fi realizat un laborator de economie si educatie antreprenoriala, ce va avea si un mic „muzeu al întreprinzatorilor liceeni”. Proiectul presupune mai multe activitati care sa încurajeze spiritul antreprenorial. În perioada imediat urmatoare va fi lansata o revista care va contine Top 30 Liceeni întreprinzatori de la „Unirea” (primele 30 echipe clasate dupa profit), interviuri cu cei mai buni întreprinzatori, vor fi enumerati factorii-cheie ai succesului unei afaceri etc. În alta etapa va fi creata o pagina online special dedicata proiectului, unde vor fi publicate fotografii, interviuri, articole si revista în format electronic.

Al doilea eveniment de sâmbata, cu începere de la ora 16.00, il constituie „Balul bobocilor”. Acest spectacol-concurs cu traditie în rândul liceenilor de la „Unirea” este organizat de elevii claselor terminale, coordonati de profesorii diriginti de la clasele a XII-a si a XIII-a, Daniela Orasanu, Aurora Avasiloaiei, Maria Luchian, Voichita Bursuc, Geta Prisecaru si Daniela Gurzun. În partea a doua a spectacolului, bobocii de la „Unirea” si toti colegii lor îi au ca invitati speciali pe cei de la trupa „Alb si Negru”.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit