National

Tariceanu: „actuala coalitie are tot interesul sa sustina Guvernul in functie”

Publicat: 21 sept. 2015

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, cu privire la trimiterea in judecata a premierului, ca actuala coalitie nu are de ce sa renunte la actul de guvernare, afirmand ca in contextul presiunii politice a PNL, actiunea justitiei capata o „conotatie nedorita”. „Este un subiect politic important pe care il vom discuta, astaz, in coalitie. Punctul meu de vedere este urmatorul: colalitia nu are de ce sa renunte la actul de guvernare, pentru ca ceea ce pare din ce in ce mai evident este ca se pune o presiune politica si, din pacate, actiunea justitiei, din momentul in care vedem ca PNL incearca sa  profite de acest lucru si cere demisia premierului, capata o conotatie politica nedorita„, a declarat presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu.

Vezi si Victor Ponta nu va cere un vot de incredere in coalitie

Tariceanu a mai afirmat ca actuala coalitie „are tot interesul sa sustina Guvernul in functie”, astfel incat sa poata sa demonstreze alegatorilor ca si-a indeplinit angajamentele asumate la alegerile din 2012, printre care ‘refacerea puterii  de cumparare a cetatenilior” si adoptarea Codului Fiscal. Intrebat daca ia in calcul mentinerea coalitiei, dar schimbarea premierului, Tariceanu a declarat ca „acuzatiile care sunt in dosarul premierului sunt extrem de subtiri” si a invocat procesul pe care l-a avut pe rol actualul sef al statului, „care fiind trimis in judecata, nu numai ca a candidat, dar a fost si ales”. „Sigur ca trimiterea in judecata nu este o fapta uzuala, din contra, dar eu cred ca trebuie sa acceptam premisa de nevinovatie. Aceasta premisa de nevinovatie a functionat si in cazul actualului presedinte, care fiind trimis in judecata, stiti bine, nu numai ca a candidat, dar a fost si ales. Tocmai pentru ca banuiesc ca cetatenii au avut in vedere aceasta premisa de nevinovatie. Prin urmare trebuie sa lucram cu aceeasi unitate de masura in toate cazurile”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.
  
Vezi si Drona presedintelui Klaus Iohannis: „Nu am deloc mari asteptari de la PSD, dar am de la

Intrebat daca situatia premierului aduce prejudici de imagine in afara, presedintele Senatului a afirmat ca „exista un anumit impact”, iar este „o responsabilitate deosebita in momentul in care un astfel de dosar se instrumenteaza la adresa premierului Romaniei”. Tariceanu a mai spus ca  in perioada  presedintelui Basescu, „foarte multe dosare au fost date la o parte, prin decizia procurorului sef de atunci, Daniel Morar, tocmai pentru a nu afecta prestigiul si stabilitatea politica”, apreciind ca tot asa ar trebui sa se procedeze si in cazul premierului unei tari. „Asa cum in perioada presedintelui Basescu foarte multe  dosare au fost date la o parte, prin decizia procurorului sef de atunci, daca nu ma insel, dl Daniel Morar, tocmai pentru a nu afecta prestigiul si stabilitatea politica, tot asa si in cazul premierului unei tari, mai ales pentru fapte care nu au legatura cu mandatul sau si care se constituie in acuzatii extrem de subtiri consider ca ar trebui privite cu mare responsabilitae avand in vedere consecintele politice grave pe care un asemenea gest le creeaza”, a conchis Tariceanu.loading...

Adauga un comentariu

Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit