National

Tariceanu, despre numirea lui Kovesi la Parchetul General: „Un gest de aroganta si sfidare”

Publicat: 12 iul. 2018

Presedintele ALDE, Calin PopescuTariceanu, a declarat in aceasta seara, intr-o emisiune televizata, ca delegarea fostei sefe a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, la Parchetul General reprezinta un "gest de aroganta si sfidare" din partea procurorului general Augustin Lazar.

"Decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi intr-o functie la Parchetul General este un gest de aroganta, de sfidare. Adica, este revocata pentru niste motive foarte serioase, printre care doua decizii clare si lipsite de orice echivoc ale Curtii Constitutionale care o priveau direct, plus alte motive prezentate in cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader si tu o numesti in alta functie', a declarat Calin Popescu-Tariceanu la Antena 3.

Acesta a afirmat ca a observat de mai mult timp la procurorul general Augustin Lazar o "apetenta pentru politica", ceea ce denota ca nu-si cunoaste statutul si atributiile.

"De multa vreme am vazut ca procurorul Lazar are apetenta pentru politica. A devenit un om politic, face declaratii politice tot timpul. Tot timpul ne atrage noua atentia ce trebuie sa facem, cum trebuie sa facem politica penala si cum nu trebuie sa o facem, asta ca sa vedem ca nu-si cunoaste bine statutul si atributiile pe care le are. Deci, gesturile astea si atitudinile astea mie mi se par cu totul si cu totul anormale si nu am vazut in alte tari ca procurorul general sa se interfereze in aceste chestiuni care tin de latura politica", a spus Tariceanu.

In opinia sa, atitudinea procurorului general demonstreaza, de asemenea, ca "nu intelege ce inseamna statul de drept intr-o tara democratica" si ca, probabil, vede statul de drept "asa cum era in perioada comunista", in care Lazar "s-a format ca profesionist si ca mentalitate".

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a fost delegata de procurorul general Augustin Lazar la Ministerul Public, in functia procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand cu data de 11 iulie, unde va avea atributii in implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie pentru perioada 2016-2020. loading...

Comentarii
  • treba tipic romineasca % la % . ei va sfideaza pe voi , voi pe ei si cam asta-i politica care se face in rominia . furati cit puteti si de unde mai este ceva si puneti tara pe butuci impreuna . voi nu stiti inca care este mai hot voi sau ei .impreuna faceti o gasca de sacali nu de lupi . cu lupii am trai mai bine un pic . RUSINE SA VA FIE LA TOTI !

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit