National

Tariceanu: E posibil ca anchetarea votului in cazul lui Sova sa fie un pretext pentru a se ajunge la Ponta

Publicat: 29 apr. 2015
1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat in cadrul unui interviu, ca este posibil ca anchetarea votului din Senat in cazul lui Dan Sova sa fie doar un pretext pentru a se ajunge la premierul Victor Ponta.

Liderul PLR se intreaba daca nu cumva prin retinerile si arestarile atat de frecvente in ultimul timp nu se urmareste cumva sa se exercite o presiune psihologica asupra celui care este invinuit astfel incat sa se obtina marturii pe care procurorii nu le pot obtine prin alte metode.

Intrebat daca poate fi vazut cazul Sova drept un pretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, presedintele Senatului a raspuns:

„E posibil. In orice caz, pretext sau nepretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, cred ca discutia trebuie purtata un pic dintr-o alta perspectiva si anume perspectiva care cred ca este de interes public. Este necesar ca orice persoana acuzata, nu vorbesc de persoana publica – om politic – vorbesc de orice persoana; este necesar ca orice persoana care este acuzata, impotriva careia s-a declansat o urmarire penala, sa fie arestata? Sau poate ca aceasta persoana sa fie anchetata in libertate si daca exista probe suficiente sa fie trimisa in fata instantei. De ce spun acest lucru? Pentru ca pana in momentul de fata se observa din ce in ce mai des ca aceasta practica a arestarii preventive devine practica curenta, cand ea ar trebui sa fie exceptia si intrebarea fireasca care decurge de aici este, nu cumva se urmareste, prin arestarea preventiva, sa se exercite o presiune psihologica asupra celui care este invinuit si arestat pentru a obtine marturii pe care altfel procurorii nu le-ar avea? Ce e condamnabil aici, e normal, acest lucru ma duce cu gandul la perioada trista a dictaturii comuniste, anii 50 – 60, in care oamenii erau intai arestati, dupa aceea erau anchetati si sigur ca se obtineau toate marturiile posibile si judecata nu mai era decat o simpla formalitate”, a declarat Tariceanu.

Comentarii
  • deci tariceanu de aia face abuz in a respecta legea in cazul sova de teama ca sova va fi arestat si il trage si pe ponta.dar intrebarea este ca ce stie sova despre ponta de tine tariceanu si cu dintii de sova sa nu mearga in arest?dna trebuie sa-l aresteze si pe sova si pe tariceanu .

Adauga un comentariu