National

Tariceanu: Lupta anticoruptie, paravan. Se considera ca un fel de Dumnezei

Publicat: 11 sept. 2016
1

Calin Popescu-Tariceanu a zis ca lupta anticoruptie, in momentul de fata, este un paravan in spatele caruia se duce „o lupta surda” de acaparare de influenta si de putere.

„Astazi, in spatiul public, apare ca un fel de haituiala, o vanatoare de oameni, cu ceea ce i se intampla lui Victor Ponta, cu ceea ce i se intampla lui Dragnea. Unii mi-au spus, pai si tu esti in aceeasi categorie. In fine, probabil. (…) Este o deteriorare a climatului din societate care se datoreaza, in principal, dezechilibrului si lipsei controlului democratic asupra unora dintre institutiile fundamentale si mai ales institutiile de forta. Am spus de nenumarate ori ca aceasta putere scapata de sub control corupe. Ceea ce vedem astazi, lupta anticoruptie in momentul de fata, este un paravan in spatele caruia se duce o lupta surda de acaparare de influenta si de putere intre diversele institutii. Nu are nimic de-a face cu infaptuirea actului de justitie si cu combaterea coruptiei”, a spus Tariceanu.

El a adaugat ca cei care fac aceste „jocuri” se considera „ca un fel de Dumnezei coborati pe pamant”.

„Acest fenomen nu este unic in Romania, un astfel de fenomen de putere lipsita de control este specifica unor regimuri autoritare si totalitare in care diferite institutii actioneaza cum vedem noi astazi in Romania. La noi avem aparenta unei democratii, adica avem Parlament, avem justitie independenta, avem presa independenta, avem o serie de ingrediente, societate civila, numai ca ele, din pacate, sunt mai mult formale. Noi ne apropiem din ce in ce mai mult de modelul din Rusia al lui Putin si anume acea democratie controlata”, a precizat presedintele Senatului.
Adauga un comentariu