National

Tariceanu, mesaj DUR pentru Antonescu: Ati transformat revolutia bunului simt in dictatura bunului plac

Publicat: 28 mart. 2014
1

Presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu afirma in scrisoarea adresata presedintelui liberalilor, Crin Antonescu, ca „ramane cu sufletul in PNL”, aratand ca a decis sa nu mai infiinteze un partid, ci Platforma Economica Liberala. De asemenea, fostul premier ii transmite o serie de critici sefului PNL, principala acuza fiind aceea ca a transformat „revolutia bunului simt” in „dictatura bunului plac”.

„Decizia mea de a renunta la calitatea de membru al PNL nu a insemnat o tradare a adevaratului PNL si nicio o abandonare a principiilor si valorilor liberale. (…) Raman cu sufletul in PNL, dar am simtit nevoia sa ma indepartez de conducerea in care nu ma regasesc”, spune Tariceanu, in scrisoarea postata pe Facebook.

El precizeaza ca in urma consultarilor cu colegii liberali, dar si cu sustinatori ai Partidului National Liberal si ai liberalismului a ajuns la concluzia ca infiintarea unui partid nu ar fi oportuna, motivand ca o noua formatiune ar produce un nou conflict la nivelul celor care imbratiseaza valorile liberale si nici nu vrea sa pericliteze sansele PNL la europarlamentare.

„Alaturi de un grup de sustinatori am infiintat Platforma Economica Liberala, o structura de care PNL are nevoie daca vrea sa revina la guvernare”, arata Tariceanu, indicand ca aceasta platforma are drept scop promovarea unui program economic pentru dezvoltarea Romaniei si ca in perioada urmatoare va demara o campanie de promovare a acesteia.

In scrisoare, Tariceanu ii adreseaza o serie de critici lui Antonescu. Astfel, el spune ca evolutiile din ultima perioada au dus PNL intr-o ipostaza nedemna de prestigiul, istoria si demnitatea sa, partidul fiind vazut ca unul caracterizat de conflicte si batalii pentru putere.

„Toate aceste lucruri au legatura directa cu modul in care ati ales sa conduceti destinul partidului. Astfel, tot mai multi liberali, dar si din cetatenii acestei tari, au putut observa cum ati transformat revolutia ‘bunului simt’ in ‘dictatura bunului plac'”, afirma fostul presedinte al PNL.

El sustine ca libertatea de exprimare in PNL a inceput sa fie deficitara, ca la nivelul partidului s-a creat o atmosfera de revansarda si de vendeta.

„Ati ales sa conduceti partidul prin activitati canibalistice, devorand orice incercare care venea in contradictie cu opinia dvs.”, noteaza Tariceanu.

Senatorul mai spune ca Antonescu a promovat „tot felul de non-valori” si ca proiectele esentiale pentru stat pot fi implementate numai de la guvernare, nu din Opozitie.

„Ati devenit un simbol al stagnarii si al scandalurilor interminabile prin intermediul celor care i-ati promovat”, afirma el, adaugand ca actiunile din ultima perioada au facut ca PNL sa fie un partid izolat pe scena politica.

De asemenea, Tariceanu mai sustine ca Antonescu nu are o viziune in calitate de candidat la prezidentiale.

In replica, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, afirma ca Tariceanu s-a descalificat irevocabil prin acceptarea functiei de presedinte al Senatului de la PSD si ca orice spune este lipsit de legitimitate politica si morala.

„Calin Popescu-Tariceanu este dator PSD care l-a pus in fruntea Senatului si incearca sa compenseze esecul formarii unui alt partid cu un asemenea atac incalificabil. Fostul nostru coleg a esuat penibil in proiectul de a-si face un alt partid liberal, fapt recunoscut negru pe alb chiar de catre domnia sa in finalul scrisorii. Nu poate vorbi despre viitorul PNL un om care a incercat dezonorat trecutul PNL prin goana sa dupa functii si umilinta cu care a pupat mana PSD, in timp ce intreg partidul isi asuma cu demnitate si verticalitate intrarea in opozitie. Domnul Tariceanu nu a reusit niciodata sa accepte faptul ca a pierdut presedintia PNL prin vot democratic si nu a avut maturitatea politica sa treaca peste momentul 2009. A ales in schimb tradarea si o atitudine revansarda si plina de inversunare”, arata Pocora, intr-o postare pe Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu