National

Tariceanu: Nu voi accepta sa fiu premier in mandatul presedintelui Basescu

Publicat: 09 dec. 2012

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a declarat, duminica seara, ca „e limpede precum apa ca USL continua”, el adaugand ca isi mentine pozitia de a nu accepta sa fie premier atat timp cat presedinte este Traian Basescu.

„Este limpede precum apa ca USL continua. Este un proiect politic care este validat in acest moment puternic de electorat”, a declarat Tariceanu, intr-o conferinta de presa la sediul de campanie din Sectorul 1 al USL, el fiind intrebat daca USL va merge mai departe unit dupa aceste rezultate.

„Nu vad care ar fi sensul intrebarii”, a adaugat Tariceanu.

De asemenea, intrebat despre afirmatia presedintelui Basescu dupa ce a votat ca nu are dubii privind optiunile euroatlantice ale sale si daca isi mentine pozitia de a nu accepta functia de premier daca i-ar fi propusa de actualul sef al statului, Tariceanu a subliniat ca isi mentine aceasta pozitie.

„Imi mentin declaratiile (de a nu accepta sa fie premier in mandatul lui Traian Basescu – n.r.) Basescu a venit si a facut declaratia lui dupa ce am facut eu declaratiile azi, la 8.30, deci nu are nicio legatura”, a declarat Tariceanu.
Intrebat de ce a facut o conferinta separata la sediul USL din Sectorul 1 si daca a fost o incercare de a fi in nota discordanta fata de presedintele PNL, Crin Antonescu, Tariceanu a spus ca organizarea conferintei de presa alaturi de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si ceilalti colegi candidati din colegiile acestui sector „nu are niciun fel de alta semnificatie decat a impartasi rezultatele si satisfactia acestor rezultate cu echipa de campanie”.

Primarul Sectorul 1, Andrei Chiliman, a declarat, duminica seara, ca USL a castigat toate mandatele de parlamentar din sector, respectiv patru de deputati si doua se senatori. El a precizat ca scorul USL este de peste 60%.

Candidatii USL in Sectorul 1 au fost: la Senat – Calin Popescu Tariceanu si Titus Corlatean, iar la Camera – Ludovic Orban, Vlad Nistor, Dan Tudorache, Diana Tusa.

Sursa: realitatea.netloading...

Adauga un comentariu