National

Tariceanu: Presedintele Iohannis pare sa aiba un rol mai degraba destabilizator

Publicat: 20 sept. 2015
1

Presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a explicat, in contextul discutiei despre situatia in justitie a lui Victor Ponta, dar si a motiunii de cenzura impotriva Guvernului, ca premierul nu pare sa se bucure de prezumtia de nevinovatie.
 
„Avem un premier care este trimis in judecata. Dar daca imi aduc bine aminte, actualul presedinte al Romaniei a candidat fara probleme la prezidentiale, fiind trimis in judecata. Si in cazul presedintelui a functionat prezumtia de nevinovatie. Ar fi bine ca in astfel de situatii, presedintele sa incerce sa judece cu aceeasi unitate de masura. Am avut cel mai prost exemplu cu presedintele Basescu. Cu totii am sperat ca se va schimba ceva. Dar atata timp cat presedintele nu este echidistant, pare ca are un rol destabilizator mai degraba.”

Citeste si Tariceanu, despre trimiterea in judecata a lui Ponta: Probabil intram intr-o criza politica
 
De asemenea, referitor la sansele ca motiunea de cenzura sa treaca, Tariceanu a explicat ca mizeaza pe cartea coeziunii coaltiei.
 
„Am vorbit si vorbesc mereu cu parlamentarii si va spun in mod clar. Cu totii masoara mai degraba realizarile si considera ca este o carte de vizita mai buna pentru alegeri. As miza mai degraba pe coeziunea coaltiei de guvernare.”
 
Intrebat de Radu Tudor daca are in vedere o posibila preluare a mandatului de premier, in locul lui Victor Ponta, pe fondul procentului mare de incredere din sondaje, Tariceanu a explicat ca nu este cazul.

Citeste si Victor Ponta, mesaj de ultima ora
 
„Victor Ponta este premier in functie, se bucura de sprijinul partidului sau, de increderea partenerilor. Deci nu pot intra in aceasta discutie, pentru ca as face niste speculatii cel putin deplasate. Cand esti partidul cu cea mai mare greutate, pentru ca PSD este prima forta din Romania, este firesc ca el sa fie cel care da premierul.”

Adauga un comentariu