National

Tariceanu, urmarit penal: Ma asteptam, nu mai e o surpriza. Nu demisionez

Publicat: 24 mai 2016

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat, marti dupa-amiaza, ca nu este surprins de faptul ca DNA a inceput urmarirea penala pe numele sau. El a spus ca se astepta la o astfel de decizie.

„Ma asteptam. De multa vreme este declansata o vanatoare la adresa mea, nu mai e o surpriza, am numai un gust amar”, a declarat Tariceanu.

Presedintele Senatului a mentionat ca isi va angaja un avocat, pentru ca trebuie sa isi apere imaginea si reputatia, „care se distrug foarte usor”.

„Faptul ca il cunosc pe un om care intreprinde actiuni in afara legii nu inseamna ca il favorizez daca ma intalnesc cu el. Astea sunt interpretarile date de procurori si nu imi ramane decat sa imi caut dreptatea in justitie”, a punctat el.

Tariceanu a mai spus ca din punctul sau de vedere el deranjeaza, pentru ca este unul dintre putinii oameni politici care au avut curajul sa vorbeasca despre abuzuri si sa spuna ca „Romania se indreapta catre o republica a procurorilor”.

„Eu nu cred ca in timp ce oamenii au o sete de dreptate pot sa accepte ca aceste practici sa ne duca inapoi cu 50 de ani in perioada securitatii si a procuraturii”, a continuat presedintele Senatului.

Intrebat daca va demisiona de la sefia Senatului, Tariceanu a spus ca nu o face. El a mentionat ca nu este inculpat in dosar, ci suspect si ca trebuie sa se respecte prezumtia de nevinovatie.

Amintim ca DNA Brasov a inceput, marti, urmarirea penala pe numele lui Tariceanu, pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. Masura a fost luata in legatura cu declaratiile date de seful Senatului ca martor in dosarul retrocedarii unei suprafete din padurea Snagov si a fermei Baneasa, in care sunt trimisi in judecata Paul de Romania, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic.loading...

Comentarii
  • e bine ca se maresc salariile dar as dori daca se poate sa ne ajutati cu o ancheta bzi la Delphi unde se negociaza contractu colectiv de munca si noi cei din crs santem amenintati daca nu semnam contractul in conditiile conducerii fara sa abtinem nimic nici un beneficiu si nici sa mai putemn nnegocia salaru anual
    CONDUCEREA DELPHI A INGHETAT SALARIILE SANTEM TERORIZATI DE STAFF SI MANAGEMENT SUPERVIZORI

Adauga un comentariu