Local

Tarif dublu pentru iesenii care circula cu taxiul

Publicat: 13 feb. 2012
1

Se pare ca unii soferi se bucura de conditiile meteo actuale, iar vremea rea nu face decat sa le aduca mai multi bani. O parte dintre taximetristi au impus deja tariful de iarna, iar pretul unei calatorii este dublu. Scumpirea este motivata prin faptul ca orice client urca in masina incalzita, iar caldura costa. Asa se face ca, pentru o ruta care nu demult costa 10 lei, iesenii platesc acum 20 de lei. „Trebuia sa ajung de urgenta acasa si am fost nevoita sa merg cu taxiul. Nu stau decat la doua statii distanta de serviciu, asa ca, de obicei, platesc 5 lei. Cand m-am urcat in taxi, soferul mi-a spus ca ma costa 10 lei pana la destinatie, ca el sta cu motorul pornit toata ziua si ca m-am urcat intr-o masina deja incalzita, iar asta ma costa dublu. Cand am auzit, i-am zis sa opreasca la semafor, ca abia plecasem, si m-am dat jos. A deschis geamul si, in gura mare, a strigat dupa mine: «Nesimtito!». Am preferat sa merg pe jos decat sa-i platesc lui caldura, mai ales ca nici nu a pornit taxatorul”, a declarat o ieseanca suparata.

Nici un taximetrist nu a recunoscut ca tarifele sunt mai mari in aceasta perioada. „Tarifele variaza in functie de zi sau de noapte, nu de ploaie sau de ninsoare. Este posibil ca altii sa perceapa alte tarife, dar eu nu stiu si nici n-am auzit”, a declarat un taximetrist.

Cei care vor fi prinsi ca practica alte tarife decat cele declarate risca sanctiuni drastice. „Avand in vedere numeroasele reclamatii pe care le-am primit, o echipa CJPS va efectua maine o serie de controale”, a declarat Daniel Piftor, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC)

Comentarii
  • Sunt taximetrist si va pot spune ca nu exista asa ceva. Pretul calatoriei poate creste din moment ce si durata petrecuta in taxi creste datorita traficului ingreunat. Tariefele in aparatul de taxat se modifica doar la firme autorizate sa faca acest lucru si doar cu un soft special. Rog toti clientii sa nu plateasca pentru alte tarife decat cele practicate in Iasi respectiv *,* RON/Km ziua si 2,* RON/Km noaptea.

  • Am spus si am mai spus-o, taximetristi sunt cei mai mari FOMISTI,FOAMEA,NESATULUI, ******,TARANI,INCULTI,BARBARI,INTR-UN CUVANT ANIMALE SALBATICE LA SAPA INCULTILOR, TARANOILOR!!!!! OLIGROFENILOR.

  • De ce nu spune nimeni de faptul ca majoritatea taximetristilor nu dau bon fiscal? Asteapta sa coboare clientul si „dau cu cuartul”(sistemul piezoelectric de la o bricheta) pentru a anula inregistrarea tarifului, incasand astfel bani neimpozabili. Ce face DNA-ul, Garda Financiara, sau sunt cumparati de patronii firmelor de taxi? Nici un sofer de taxi (cu exceptia celor cu masina proprie, se-ntelege) nu este angajat cu forme legale inregistrat la ITM. Patronii solicita intre saizeci si nouazeci de RON pe zi soferilor iar restul nu-i intereseaza. Astfel, soferii trebuie sa faca benzina din banii proprii, sa stea la strada saisprezece ore ca sa-i umple buzunarele d-lui patron, iar lui ii raman zece, douazeci de lei pe zi. Chiar nu vede nimeni acest abuz? Cat va mai trebui sa asistam la hotii si evaziuni fiscale?

  • …invata sa scrii corect si dupa aceea ai dreptul sa comentezi…sunt oameni care au familie…au de platit taxe si au un loc de munca ce se numeste taxi….tu #2*9**6.unde lucrezi anume de esti asa frustrat de viata….revino-ti OMULE…si priveste in jur,nu putem fi pe placul tau toti..///eu nu sunt taximetrist dar nu pot arunca in ei cu pietre ca asa ma simt eu bine….ganduri bune si mai consulta un psiholog #2*9**6…

Adauga un comentariu