Secretele istoriei

Tarifele curtezanilor din Grecia Antica

Publicat: 15 aug. 2014
3

Ca si in cazul femeilor, tarifele pentru prostituati erau variabile. Atenaios mentioneaza ca un baiat isi oferea favorurile pentru un obol, totusi modicitatea sumei face ca informatia sa fie tratata cu rezerve.Straton din Sardinia, un autor de epigrame din secolul al II-lea e.n. evoca o tranzactie de cinci drahme. O scrisoare din Pseudo-Eschine estima la 3.000 de drahme venitul realizat de un anume Mélanopos, probabil insa ca de-a lungul intregii sale cariere.

Vezi si Cele mai CUMPLITE meserii din istorie – Organizator de… orgii

Se pare ca aici s-ar putea incadra toate categoriile prostitutiei masculine. Eschine, in „Contra lui Timarh”, distingea doua astfel de categorii: prostituatii si baietii intretinuti.

Vezi si Curtezanele din Grecia Antica

El adauga putin mai departe ca daca Timarh s-ar fi multumit sa ramana cu primul sau protector, conduita sa ar fi fost mai putin reprobabila. Ori, nu numai ca Timarh l-a parasit pe acel om pentru un altul, dar el a „colectionat” protectori, demonstrand astfel, conform lui Eschine, ca el nu era un baiat intretinut (hêtairêkôs) ci un prostituat (peporneumenos).

Adauga un comentariu