Calatorii

Coronavirus. Ţările în care zborurile au rămas suspendate încă 30 de zile

Publicat: 22 iun. 2020
Ţările în care zborurile au rămas suspendate
femeie in aeroport

Din cauza pandemiei de Coronavirus, până la data de 17 iulie, zborurile sunt suspendate către ţările care fac parte din zona galbenă. În ultimele două săptămâni, aici au fost înregistrate, în medie, peste cinci cazuri noi de coronaviurs la un milion de locuitori.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 30 din 16.06.2020, se prelungeşte suspendarea zborurilor din România spre şi dinspre unele ţări din zona galbenă de transmitere a COVID-19.

Ţările în care zborurile au rămas suspendate

Lista ţărilor spre şi dinspre care nu se efectuează zboruri pe toată durata stării de alertă – până pe 17 iulie 2020:

Belgia
Franţa
Italia
Marea Britanie
Olanda
Spania
Turcia
Iran
Statele Unite ale Americii

„Pentru binele industriei aeriene din România îmi doresc să eliminăm din această listă toate cele nouă state care au mai rămas. Le recomand tuturor cetăţenilor care doresc să zboare către aceste destinaţii să ia cunoştinţă despre măsurile pe care România le impune în privinţa acestor state şi, foarte important, de măsurile pe care statul respectiv le impune celor care ajung pe teritoriul său”, a explicat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Pentru aceste ţări existau deja în vigoare restricţii de zbor. Decizia de suspendare poate fi revizuita înaintea datei de 17 iulie, în baza hotărârilor Institutului Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Lista se va actualiza săptămânal, în fiecare luni, până la orele 16.00, urmând ca prin hotărâre a CNSU să se aprobe scoaterea din listă a ţărilor care intră în categoria coeficientului sub 5 cazuri noi la un milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

Din 15 iunie s-au reluat zborurile către şi dinspre 17 ţări

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis într-o şedinţă că românii care vor sosi din 17 state europene nu vor mai intra în carantină sau autoizolare, iar zborurile către şi dinspre respectivele tari s-au reluat odată cu 15 iunie.

Astfel, zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei prevăzute la art. 1, s-au reluat în condiţiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările şi completările ulterioare.

„Pe baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul National pentru Situaţii de Urgenta va hotărî cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, dar şi lista ţărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile”, precizeaza un comunicat de presa.

Ţările în care zborurile au rămas suspendate. Lista cu statele europene către care s-au reluat zborurile

Austria
Bulgăria
Cehia
Cipru
Croaţia
Elveţia
Germania
Grecia
Islanda
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

Această listă se stabileşte de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situaţia în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

În România, în timpul celor două stări de urgenţă succesive, au fost impuse o serie de restricţii şi limitări de drepturi, între care: limitarea circulaţiei persoanelor şi suspendarea călătoriilor în străinătate. Odată cu trecerea la starea de alertă, începând cu 15 mai, o serie de restricţii au fost ridicate, gradual, din două în două săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiologică.

Adauga un comentariu