National

TAROM nu mai operează zboruri în zonele de risc. Două săptămâni nu va mai fi nici un zbor al companiei către destinaţiile afectate de Covid-19 – UPDATE

Publicat: 25 mart. 2020

UPDATE: „În contextul epidemiologic actual, și ca urmare a noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii COVID 19, compania TAROM se aliniază la reglementările autorităților, respectiv la punctul 8 al Ordonanței Militare Nr. 3 / 24.03.2020. Astfel, începând cu 25.03 la nivelul companiei s-au decis următoarele:

· Suspendarea operării curselor interne, începând cu data de 25.03.2020, ora 12.00 (ora aterizării) pentru următoarele 14 zile.

· Suspendarea operării curselor către/dinspre, Franța și Germania, începând cu data de 26.03.2020, ora 00.00, pentru cel puțin 14 zile.

· Vom continua să operăm zboruri de pasageri către, și dinspre, destinații considerate ca fiind cu risc redus, cu respectarea reglementărilor in vigoare și sub rezerva posibilității suspendării și acestora dacă situația o va impune.

· Singurele zboruri care se vor mai opera fiind cele de tip “cargo” și cele “umanitare”, de asemenea cu respectarea regulilor in vigoare, acestea din urmă având prin definiție un regim special.

„Prioritatea noastră a fost și rămâne sănătatea pasagerilor și a echipajelor de zbor. Iar atunci când vorbim despre sănătate publică, despre binele comun al societății, toate celelalte interese rămân pe locul doi. Prin toate măsurile luate, TAROM face front comun cu autoritățile în combaterea și eradicarea epidemiei COVID 19. Este un efort pe care ni-l asumăm din punct de vedere economic pentru a reuși să revenim împreună la normalitate, într-un timp cât mai scurt. Este un moment în care suntem obligați cu toții să stăm acasă pentru a ne putea continua călătoriile împreună, cât mai curând.” – Director General TAROM, George Barbu.”, se arată în comunicatul transmis de companie.

Știre inițială

Decizie drastică în industria aviatică din România. Compania Tarom a suspendat, începând de miercuri, ora 12:00, operarea curselor interne pentru următoarele 14 zile, ca urmare a noilor restricţii impuse pentru limitarea răspândirii infectării cu COVID 19, conform unui anunţ publicat pe pagina de Facebook.

De asemenea, începând de joi, vor fi suspendate zborurile înspre/dinspre Franţa şi Germania, pentru cel puţin două săptămâni.

„Toţi pasagerii afectaţi de suspendarea acestor curse pot opta pentru reprogramarea pe date ulterioare a călătoriilor fără penalizare sau rambursarea integrală a biletelor/tronsoanelor neutilizate”, subliniază reprezentanţii companiei.

TAROM îşi cere scuze pentru răspunsul cu întârziere la solicitările clienţilor şi semnalează că, având în vedere numărul foarte mare de solicitări din această perioadă, deşi personalul suport a fost suplimentat, va dura o perioadă până când se va da curs tuturor solicitărilor.loading...

Adauga un comentariu