Aperitive

Tarta cu cartofi si rosii

Publicat: 05 iul. 2013

Ingrediente:

faina integrala cat cuprinde
2 linguri ulei
1 lingura sare
200 ml apa calduta
3 catei de usturoi
4 cartofi medii
1 morcov mare
3 rosii
1 ceapa mare
1 ardei capia
1 ardei verde
1 lingura bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Prima data ne ocupam de cartofii, ii curatam si ii taiem cubulete mici, ii punem la fiert in apa cu putina sare. Taiem morcovul bastonase, ceapa pestisori si ardeii feliute. Rosiile le mixam in robot, dar nu tare, si dam deoparte.

Usturoiul il tocam fin. Punem pe foc legumele cu putina apa, dupa ce s-au inabusit indeajuns turnam rosiile si mai lasam sa scada (sa nu fie prea zemoasa), apoi adaugam si usturoiul. Turnam si cartofii si mai lasam pe foc 2 min. Intre timp reusim sa ne ocupam si de blat, amestecam toate ingredientele si punem in tava de tarta unsa cu putin ulei. Adaugam umplutura. Si bagam la cuptor pentru aprox, 20 de min. Se poate presara deasupra putina telemea sau cascaval.

sursa: foodstory



loading...

Adauga un comentariu