National

„Tatal adoptiv” al Monicai Columbeanu, ridicat de DIICOT pentru proxenetism

Publicat: 22 dec. 2011
1

Dan Constantin Damaschin, cel care a aparut de mai multe ori in presa de scandal ca fiind „protectorul” Monicai Gabor, a fost retinut, joi, de procurorii DIICOT sub acuzatia ca este liderul unei grupari ce obliga minore, prin violenta, sa se prostitueze.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Dan Constantin Damaschin conduce o grupare, din care mai fac parte Mihai Eugen Mereuta si Claudiu Ciuca, ce actiona in Bucuresti si Bacau si care se ocupa cu traficul de persoane si traficul de minori.

Dan Constantin Damaschin este acuzat ca, impreuna cu ceilalti doi barbati, a recrutat prin inselaciune, amenintare si violenta mai multe fete, unele minore, in scopul exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei.

Activitatea infractionala se desfasura in imobile situate in zone ultracentrale din Capitala, inchiriate de inculpati, unde victimele erau obligate sa se prostitueze.

Acestea erau alese cu predilectie din familii cu posibilitati financiare reduse si erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere in modelling sau televiziune, Dan Constantin Damaschin prezentându-se drept o persoana influenta in acest domeniu.

Pentru a mentine controlul asupra victimelor, Dan Constantin Damaschin le supunea in mod constant unor acte de violenta verbala si fizica si pretindea ca are calitatea de presedinte al unei organizatii de aparare a drepturilor omului din Bacau pentru a le convinge cu privire la influenta sa.

La sediul DIICOT au fost aduse in vederea audierii zece persoane fata de care, dupa audieri, vor fi dispuse masurile legale in cauza.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de SRI si DOS.
Comentarii
Adauga un comentariu