National

Tatal Codrutei Kovesi, denuntatorul israelienilor arestati in dosarul de hartuire a sefei DNA

Publicat: 06 apr. 2016

Cetatenii israelieni arestati preventiv la cererea procurorilor DIICOT pentru presupuse fraude informatice si pentru hartuire au fost denuntati, initial, la Parchetul instantei supreme, de catre fostul procuror Ioan Lascu, tatal procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi, spun surse judiciare.

Potrivit DIICOT, Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi angajati ai firmei israeliene arestati preventiv, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator, precum si atacuri de tip phishing in vederea sustragerii de informatii din conturi de e-mail.

Citeste si BlackCube: Angajatii arestati pentru intimidare la adresa Codrutei Kovesi aveau sarcina de a ancheta acte de coruptie. Facusera progrese importante in acest caz

Rise Project dezvaluie ca cetateni israelieni sunt anchetati de DIICOT pentru spionarea comunicatiilor si tentative de compromitere a procurorul sef al DNA. Doi dintre suspecti, Dan Zorella si Avi Yanus, ar fi fosti ofiteri de informati si sunt co-fondatori si directori executivi ai firmei israeliene de investigatii private Black Cube, companie in care a activat Meir Dagan — fost director Mossad (spionajul israelian) in perioada 2002-2011.

Meir Dagan, fost director Mossad in perioada 2002-2011, a fost presedinte de onoare al Black Cube pana in urma cu trei saptamani, cand a murit. La 10 septembrie 2002 Ariel Sharon l-a numit pe Meir Dagan director al Serviciului de Informatii si Misiuni Speciale. El a fost apoi reconfirmat in aceasta functie de doua ori. In cursul aflarii la carma Mosadului si-a castigat aprecieri in Israel si din partea unor factori internationali, inclusiv din lumea araba.

Citeste si Kovesi, asteptata de protestatari la CSM: „Demisia! Sluga lui Basescu!”

In aceasta perioada s-au atribuit Mossadului eliminarea unor insemnati conducatori de organizatii teroriste.

La 6 ianuarie 2011 Dagan si-a incheiat misiunea ca director al Mossadului.loading...

Adauga un comentariu