Secretele istoriei

Tatăl lui Ionuț Gologan, anunț cutremurător. Ce se întâmplă cu românul condamnat la moarte în Malaezia

Publicat: 21 apr. 2022
Dumitru Gologan vorbeste la telefon in aeroport
Dumitru Gologan a facut noi dezvaluiri despre fiul sau

Cazul lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, a ținut prima pagină a ziarelor încă din 2012. Atunci, el a fost prins și condamnat la moarte prin spânzurare, pentru trafic de droguri.

Cu toate că tatăl și bunica tânărului și-au pus speranțele în autoritățile din Kuala Lumpur și în autoritățile române, rugămințile lor au rămas fară răspuns. Acum, tatăl lui Ionuț Gologan a făcut un anunț care i-a cutremurat pe cei care mai sperau că va scăpa cu bine din închisoare.

Tatăl lui Ionuț Gologan, anunț cutremurător

Se pare că tânărul a ajuns într-o stale deplorabilă. Tatăl lui Ionuț susține că banii pe care i-a primit ca donații nu l-au ajutat să își salveze copilul și să îl aducă înapoi acasă.

„Băiatul meu a rămas fară dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște. E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos… Sentința e aceeași.

Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit. Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui… Nici nu mai contează.

Întreaga viață i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante. Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă”, a mărturisit Dumitru Gologan, pentru Observatorul Prahovean.

Cine este Ionuț Gologan

Pe 26 iunie 2012, Ionuţ Gologan a fost prins pe Aeroportul Internaţional Kuala Lumpur cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamină, descoperită la verificarea bagajelor sale, şi a fost acuzat de trafic de droguri. În tot acest timp, tânărul, care lucra ca şofer cu jumătate de normă pentru o firmă de transport din Germania, a fost închis în Malaysia.

În localitatea unde s-a născut, Telega, tânărul era cunoscut mai degrabă ca un copil cuminte, premiant în clasele primare şi în gimnaziu, crescut cu greu de bunică.

Primele semnale privind schimbarea radicală a acestuia au apărut după ce, în 2012, autorităţi din Germania au sunat la Primăria din Telega pentru a se interesa de familia tânărului. Chiar dacă nu au primit informaţii clare, funcţionarii din comună au înţeles că Ionuţ Gologan se ocupa de afaceri dubioase în străinătate.

Opinia generală este că tânărul a fost racolat de un anturaj dubios şi atras de mirajul banilor mulţi şi nemunciţi.

În timpul anilor petrecuţi în închisorile din Malaysia, Ionuţ Gologan a fost ajutat cu bani de persoane impresionate de povestea sa. Printre ei a fost şi Gigi Becali care i-a dat tatălui lui Ionuţ 3.000 de euro. Tânărul a spus, însă, că o parte dintre aceşti bani au fost folosiţi de tatăl său în scopuri personale.
Comentarii
  • Asemenea legi ar trebui folosite si in România. Cu 1,5 kg de droguri distrugea o multime de copii. Nu cum a patit Vais Florin din Iasi. A stat pe arest, apoi 6 ani cu executare…face vreo 2 anișori si sa întoarce in piata mai puternic. La inchisoare pe viata, batuti si foototi in cwr!!!

Adauga un comentariu