News Flash:

Tatarasi devine zona zero a medicinei iesene

17 Aprilie 2007
2336 Vizualizari | 3 Comentarii
Dr Mihnea Hurmuzache
• Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant va fi construit pe amplasamentul unde se va ridica Spitalul Regional de Urgente, in zona Aurel Vlaicu din cartierul Tatarasi • Astfel, cartierul Tatarasi va deveni centrul de greutate al medicinei iesene, unde vor fi patru mari unitati medicale, spitalele de copii Sf. Maria, de Neurochirurgie, Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant si Spitalul Regional de Urgente
In cel mult doi ani, cartierul Tatarasi va deveni centrul de greutate al medicinei iesene, deoarece in aceasta zona a orasului vor exista patru dintre cele mai reprezentative unitati medicale din municipiu. Pe langa spitalele Sf. Maria si Neurochirurgie deja existente, in marginea cartierului Tatarasi vor fi construite Spitalul regional de Urgente si Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant. Astfel, centrul municipiului isi va pierde statutul de punct forte al unitatilor medicale. Conform documentelor existente in prezent, in luna noiembrie 2008 lucrarile de constructie pentru Spitalul Regional de Urgente ar trebui sa fie finalizate. Ca noutate pe acelasi amplasament cu Spitalul Regional de Urgente se va construi si Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant cu o cale de comunicare intre cele doua unitati medicale. Conform ultimelor date, Spitalul regional de Urgente va fi construit in zona Aurel Vlaicu, in capatul cartierului Tatarasi, pe o suprafata de aproximativ 12 hectare. Consiliul Local, impreuna cu reprezentantii din sistemul sanitar, au decis sa schimbe amplasamentul pentru constructia spitalului, deoarece in zona Aurel Vlaicu exista posibilitatea de racordarea la utilitati fara a se investi foarte multi bani in acest sens. Pe vechiul amplasament, Consiliul Local era nevoit sa investeasca intre 200 si 300 miliarde lei numai pentru racordarea spitalului la utilitati. "Dupa parerea mea, acest amplasament este mult mai bun. In zona Aurel Vlaicu, terenul are cale de acces la conducta de la CET, exista canalizare, apa, statie de epurare, iar cheltuielile pentru racord sunt mult mai mici. Schimbarea amplasamentului nu modifica studiul de prefezabilitate. Pana la sfarsitul lunii aprilie se vor face toate demersurile pentru obtinerea avizelor necesare eliberarii autorizatiei de constructie. In luna mai se vor semna acordurile interministeriale, iar in luna iunie se va organiza licitatie internationala pentru desemnarea constructorului. Probabil antreprenorul general nici nu va fi din Romania. In luna noiembrie 2008, lucrarile de constructie la Spitalul Regional de Urgente ar trebui sa fie finalizate", a declarat conf. dr. Mihnea Hurmuzache, directorul Autoritatii de Sanatate Publica. Deocamdata nu se stie cu exactitate cand vor incepe lucrarile de constructie pentru Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant cu o capacitate de maximum 350 de paturi. Institutul de Boli Cardiovasculare va cuprinde chirurgie cardiovasculara pentru adulti, chirurgie cardiovasculara pediatrica, cardiologie medicala, cardiologie medicala pentru copii. De asemenea, in acest Institut va fi promovat si transplantul cardiac. Spatiul din cadrul Spitalului C. I. Parhon unde functioneaza in prezent Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant va fi folosit pentru extinderea spitalului care va fi transformat in Institut de Boli renale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

radu florescu  | #11312
Spitalul regional de urgenta ar trebui sa fie cit mai aproape de cele mai rapide cai de comunicatie rutiera. Am inteles ca afost mutat din Copou pt. ca o ambulanta venind dinspre Pascani sa nu mai piarda o ora prin traficul urban. Din Pacurari pina in Tatarasi, de fapt pina la Dancu, cit timp se face?
Ministrului i s-a comunicat o locatie, ca sa se obtina banii, si acum o schimbam in functie de interese imobiliare in cel mai izolat capat al Iasului?
radu florescu  | #11313
Spitalul regional de urgente ar trebui sa fie cit mai aproape de caile de comunicatie rutiera importante ale orasului. Am inteles ca a fost mutat din Copou pt. ca o ambulanta venind dinspre Pascani sa nu mai piarda o ora prin traficul urban. Cit timp se face din Pacurari pina la capatul orasului in Dancu?
Ministrului i s-a prezentat o locatie, ca sa dea banii si acum se muta amplasamentul in cel mai izolat colt numai pentru anumite interese imobiliare?
ESandu  | #11314
Consiliul Local trebuie sa publice valoarea pentru utilitati in ambele variante, sau poate exista o alta varianta cu costuri mai mici.
Cine a facut calculul pentru utilitati in cele doua variante? Aproximarea de 200-300 miliartde lei (vechi/noi) este exagerata!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020730 (s)