National

Taxa Oxigen, amânată. Primarul general al Capitalei a anunțat termenul limită

Publicat: 09 dec. 2019

Aplicarea Taxei Oxigen s-a amânăat în urma deciziei primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Din luna martie a anului viitor, se va începe aplicarea propriu-zisă a taxei Oxigen. Gabriela Firea a declarat că în lunile ianuarie și februarie 2020, măsurile se vor axa strict pe informare. Totodată, nu se schimbă nimic referitor la aplicarea taxei Oxigen.

Declarația făcută de Gabriela Firea:

”Deoarece conștientizăm faptul că cetățenii trebuie să fie mult mai bine informați, să înțeleagă care sunt beneficiile acestui program și al vinietei Oxigen, am luat hotărârea, împreună cu Direcția Transporturi, și vom anunța și colegii din Consiliul General, ca lunile ianuarie și februarie să fie dedicate informării și conștientizării acestui program care ajută foarte mult în combaterea poluării, dar, de asemenea, și la diminuarea traficului în zona centrală a Capitalei și, din lună martie, să începem aplicarea propriu-zisă.

(…) Vrem să ne asigurăm că proiectul este aplicabil, nu e vorba despre o derogare sau amânare neapărat de teama unor reacții, ci pentru că este normal ca populația să înțeleagă rolul acestui proiect Oxigen foarte necesar pentru București”.

 loading...

Adauga un comentariu