Eveniment-Social

Taxele si impozitele locale pentru 2012 vor ramane la fel

Publicat: 31 iul. 2011

Pascanenii vor plati pentru anul 2012 aceleasi taxe si impozite locale care sunt stabilite si pentru anul in curs. Potrivit sefului interimar al Serviciului de Finante Publice Locale, Georgiana Butnariu, nu sunt modificari majore cu privire la actualele taxe si impozite propuse pentru anul 2012 fata de cele din 2011. „Singura modificare este aceea ca se vor diminua impozitele pe cladiri si masini, conform HG 88/2011. Restul taxelor si impozitelor raman la acelasi nivel in anul 2012 precum cele din anul 2011”, a precizat Georgiana Butnariu.
O problema majora ridicata de secretarul primariei, juristul Mircea Zuzan, este aceea ca se incaseaza bani din unele taxe speciale care nu sunt conform legii. Este vorba de taxele de stare civila si de parcare. „Atata timp cat nu exista un serviciu care sa asigure un loc de parcare soferilor, iluminat si tot ce mai trebuie, pimaria nu poate incasa bani pe taxa de parcare. Adica iti dau niste bani pentru nimic. Nu imi oferi nimic de acesti 60 de lei, pe care ii plateste un proprietar de masina pe luna. De aceea, taxa ar trebui scoasa din 2012 ori, daca nu, sa se stabileasca un serviciu special care sa incaseze acesti bani in urma prestarii unor servicii”, a declarat secretarul Primariei Pascani, juristul Mircea Zuzan.
Taxa in cauza a fost instituita in 2007. Timp de aproximativ patru ani, pascanenii au achitat anual cate 60 de lei pentru nimic. Practic, au fost jecmaniti de Serviciul Finante Publice in mod ilegal. La buget s-au strans anual din aceasta taxa cate 300.000 – 400.000 de lei, fara a se sti pe ce s-au cheltuit banii.loading...

Adauga un comentariu