Local

Taximetristii din Iasi solicita mai multe locuri de parcare

Publicat: 13 apr. 2016

@ Soferii de taxi reclama controalele excesive la care sunt supusi si acuza autoritatile de faptul ca nu iau masuri pentru a sprijini transportul in regim de taxi pe raza municipiului Iasi

Soferii care desfasoara activitati de transport in regim de taxi au reclamat faptul ca numarul locurilor de parcare care au fost puse la dispozitia taximetristilor pe raza orasului sunt insuficiente. Acestia acuza reprezentantii municipalitatii de faptul ca nu s-au tinut de promisiunile facute la intalnirile anterioare purtate intre oficialii Primariei Iasi si cei ai taximetristilor, cand au fost trasate mai multe masuri care sa vina in favoarea soferilor de taxi.

„Au fost facute intalniri la primarie cu taximetristii, dar nu au fost luate masuri. Controalele facute la taximetristi sunt in numar foarte mare si nici macar nu exista locuri in apropierea garilor si autogarilor de unde sa putem lua si lasa clientii. Ultima problema a aparut la fostul sediu al Biroului Vamal Iasi, acolo unde este acum sediul ANAF. Noi nu mai putem astepta clientii care vin la Gara Nicolina pentru ca angajatii ANAF nu au parcare si isi lasa masinile personale pe unde apuca. Asta ne afecteaza pe noi, pentru ca suntem fugariti de politistii locali daca nu stationam corect. Ei fac controale peste controale la taximetristi, dar nu ofera facilitati in schimb”, a spus Marcel B., taximetrist din Iasi.

La intrevederile care au avut loc la Primaria Iasi, taximetristii au cerut suplimentarea locurilor de taxi, în special pe Soseaua Nicolina, amenajarea de statii de preasteptare, în special în zona centrala, permisiunea de a stationa în alveolele destinate mijloacelor de transport în comun dupa ora 22:00, precum si desemnarea a doi reprezentanti ai taximetristilor (unul din partea societatilor si unul din partea persoanelor fizice autorizate), desemnati în Comisia de circulatie a Municipiului Iasi. Taximetristii din Iasi au reclamat in trecut si controalele excesive ale Politiei Rutiere si Politiei Locale, finalizate cu amenzi.loading...

Comentarii
  • Intradevar solicita ,dar sa va spun eu cum sta treaba , atata timp cat aproape toate firmele de taxi fac evaziune de milioane de euro dand cu quatz-ul in aparat si stergand toti banii incasati ,care ar trebui impozitati!!!!!!!!! intreb……… de unde bani pt parcari si altele????????ANAFUL STIE LUCRU ACESTA SI NU FACE NIMIC.

Adauga un comentariu