Local

Taximetristii ieseni, implicati intr-o retea de tepari coordonata din puscarie

Publicat: 04 mai 2014
1

@ Taximetristii au devenit mana cereasca pentru o retea de tepari care actionau ca niste fantome @ Nimeni nu stia de unde suna, unde se afla sau care sunt planurile lor @ Cert este ca mai multe persoane naive au cazut in plasa lor

Mai multi taximetristi din Iasi au fost chemati la audieri de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi pentru a povesti despre implicarea lor intr-o retea specializata in inselaciuni prin metoda accidentul. Calitatea taximetristilor a fost aceea de martori, pentru ca ei erau prinsi la mijloc in planurile diabolice ale liderilor retelei. Practic, puscariasii care se ocupau de inselarea naivilor se foloseau de taximetristi pentru ca banii sa ajunga la ei. Zilele trecute, procurorii au decis trimiterea in judecata pentru: Mihai Dima, zis Bebe, de 25 de ani, Cristian Corbu, de 34 de ani, si Ionut Luta, de 27 de ani. Doar ultimul dintre cei mentionati este in libertate, acesta fiind cel care ii ajuta sa primeasca banii. In cursul anchetei au fost identificate 15 parti vatamate. Mihai Dima si Cristian Corbu s-au cunoscut in Penitenciarul Giurgiu, fiind colegi de camera. Dima are de executat 11 ani de inchisoare pentru trafic de droguri, iar Corbu a ajuns in spatele gratiilor pentru a executa o pedeapsa de 6 ani de inchisoare pentru tentativa la omor. Pentru a face rost de bani au pus la cale punerea in aplicare a celebrei metode de inselaciune accidentul. Practic, sunau oamenii le intamplare si le spuneau ca au un fiu sau un nepot implicat intr-un accident rutier.

Multi naivi au cazut in plasa puscariasilor

Dupa ce reuseau sa stabileasca contactul cu oamenii si nimereau persoane naive care credeau povestea, spuneau ca trebuie sa trimita bani urgent pentru a plati un avocat pentru a le salva fiul sau nepotul de la puscarie. Mihai Dima juca rolul fiului sau nepotului pentru scurt timp, vorbea fara inteles, speriat, dupa care ii dadea telefonul lui Cristian Corbu sa continue discutia. Acesta din urma spunea ca este avocatul si ca nu intra in dosar, nu-l salveaza pe cel vinovat daca nu-si primeste onorariul. Pentru ridicarea banilor de la oameni, puscariasii apelau la firmele de taxi din diferite regiuni ale tarii. La Iasi, au aflat numerele de telefon ale catorva taximetristi si ii puneau pe ei sa ia banii si sa-i duca la un serviciu de transfer. Spre exemplu, in cazul unui batran din localitatea ieseana Dumesti, cei doi tepari i-au spus ca vor trimite un taximetrist pentru a-l lua si a-l duce pe om la Bacau, acolo unde ar fi avut loc accidentul inventat de ei. Au sunat la Parma Taxi, la dispecerat, au cerut numarul de telefon al unui taximetrist care a vrut sa faca o cursa pana la Bacau. Intre timp, Cristian Corbu l-a sunat pe batran si i-a spus sa dea banii taximetristului pentru ca nu are rost sa mai mearga el atata distanta. Ulterior, golanii l-au sunat pe taximetrist, fara sa-l cunoasca, si l-au rugat sa transfere bani intr-un cont. „Dupa ce a plecat spre Bacau cu suma de 6.000 de lei, martorul a fost contactat de inculpatul Dima Mihai, care i-a spus sa nu mai mearga la Bacau, pentru ca dureaza prea mult si, in schimb, sa se indrepte catre cea mai apropiata unitate Western Union pentru a expedia suma de bani unei persoane a carei date ii vor fi comunicate mai tarziu. In aceste imprejurari, martorul A.M.C. a realizat ca ceva nu este in regula si s-a deplasat catre cea mai apropiata unitate de politie, expunand organelor de politie intreaga situatie si predand totodata suma de bani”, se arata in rechizitoriu. Procurorii au calculat un prejudiciu total de 33.200 de lei si 400 de euro. Faptele au fost comise in februarie/martie 2014.

Comentarii
Adauga un comentariu