Local

Taximetristii nu fac fata comenzilor. Doar cu programare din timp prinzi un taxi

Publicat: 20 dec. 2012
1

@ Cel mai mic castig zilnic al taximetristilor este de 400 lei @ Dispecerele nu mai fac fata comenzilor @ Daca vrei un taxi, il poti programa din timp

Gerul de afara, dar si cel din mijloacele de transport ale RATP, au insemnat mana cereasca pentru taximetristi. De mai bine de o saptamana, zi de zi, acestia merg acasa cu buzunarele pline de bani. Castigurile pornesc de la 400 lei pe zi, dar sunt cazuri in care taximetristii cu vechime si cei care stiu unde sa-si astepte clientii, au numarat, la sfarsitul zilei, si cate 600 lei. Cei mai avantajati sunt taximetristii independenti, adica cei care lucreaza pe propria masina. Angajatii la patron lucreaza, de obicei, 24 de ore cu 24 de ore libere, veniturile fiindu-le astfel injumatatite. Chiar si in astfel de conditii, salariul lunar se ridica la cel putin 4.500 de lei. Dar nu tot timpul este ger afara.

Taxiurile se iau „la portiera”

Ca sa poti prinde, in tipul zilei, o comanda la unul din dispecerele de taxi din Iasi, trebuie sa ai mult noroc. Dupa trei apeluri nepreluate ale dispecerului, vocea de la telefon te roaga sa mai astepti sau sa revii peste cateva minute, „poate se elibereaza vreun taxi”. In Podu Ros, Nicolina, Centru, Tudor Vladimirescu, Mircea cel Batran, dar si Pacurari, statiile de taxiuri erau goale in cursul zilei de ieri. Cum oprea un taxi, cum era luat cu asalt de persoane satule sa astepte mijloacele de transport in comun. „De dimineata, nu am reusit sa beau o cafea si este deja 12.00”, a spus un taximetrist. „Cred ca pe la 17.00 ma retrag. Mi-am facut plinul”, s-a destainuit un alt taximetrist. Majoritatea soferilor au spus ca toata ziua, de abia au onorat trei-patru comenzi. „Clientii vin la portiera masinii, nu mai asteapta la comanda”, au sustinut mai toti taximetristii. Acestia se roaga ca gerul sa mai tina cel putin pana la sfarsitul anului.

Comentarii
  • cum mai ziaristi de cacao ca acum ** zile afirmati ca sunt prea multe taxiuri acum nu va mai ajung?iar ca sa cistige un taximetrist *** lei cred ca ati innebunit poate incasarile sa fie de *** roni din care scade benzina *5* +banii patronului ** sau 9* si vezi cit ramin.daca habar nu aveti nu mai dezimformati lumea ca intro buna zi o so luati pe cocoasa.nu mai zic ca la cit stai in trafic ,ca sa faci *** trebuie sa alergi nu gluma.asa ca va rog nu mai scrieti aberatii

    • mai ,,maf***”..invata sa scrii si apoi da lectii : ,,dezimformeaza” pe cine vrei tu :)))) e clar acum de ce nu dezapezeste primaria : se invarte roata ,,in plus” pe gheata si aparatul de taxat merge :))))

Adauga un comentariu