Magazin

Te-ai fi gandit ca poti gati ceva ATAT DE GUSTOS folosind cativa ARDEI? – FOTO

Publicat: 25 aug. 2016
Am reusit sa incercam o reteta de la vecinii nostri din Bulgaria, la recomandarile unor prieteni. De data aceasta ne vom folosi de cativa ardei pe care ii vom burdusi cu mai multe tipuri de branza si putina smantana. Haideti sa incercam impreuna!
 
Ingrediente 

3 ardei mici (kapia de preferat)
100 gr branza telemea de capra
100 gr cascaval
50 gr branza de vaca
1 lingura smantana (sau iaurt)
cateva fire de marar
1 galbenus de ou
1/4 lingurita piper negru

Mod de preparare 

Se pun ardeii in cuptor la 250C si se coc cca 25-30 minute, se intorc la mijlocul timpului ca sa prinda culoare pe toate partile. Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu folie ca sa se „abureasca” un pic si sa fie mai usor de curatat. Pana atunci preparati umplutura: se dau pe razatoarea mica telemeaua si cascavalul. Se adauga branza de vaca, iaurtul si oul. Se omogenizeaza totul bine pana obtineti o pasta. Se condimenteaza cu mult piper si marar (in loc de marar puteti folosi oregano sau ierburi Provence).

Ardeii copti se curata de coaja, cu grija sa nu se rupa. Se face o incizie de la codita pana aproape de varf si se decupeaza o felioara subtire (cat jumatate de deget) ca sa aveti spatiu de manevra pentru urmatorii pasi. Prin incizia facuta curatati ardeii de cotoare si seminte. Cu o lingurita umpleti ardeii. Presarati peste zona cu umplutura putin cascaval razuit ca sa prinda crusta frumoasa cand se coc. Se pun ardeii intr-o tava termorezistenta si se introduc sub grill (focul sa vina de sus) pentru cca 10 minute, pana branza se rumeneste frumos. Daca nu aveti grill, dati-i la cuptor la 200C pana se rumenesc. Se servesc calzi.



loading...

Adauga un comentariu