Local

Te-ai intrebat vreodata cat costa un Taxi? O singura hartie valoreaza mii de euro la Iasi

Publicat: 12 nov. 2015
1

@ O afacere de mii de euro a fost lansata chiar de catre stat, iar acum unii ieseni isi rotunjesc veniturile din ea @ Un autoturism care valoreaza putin peste 2.000 de euro, astazi se vinde cu peste 12.000, datorita unei hartii @ De aceste practici stiu toti cei care vor sa inceapa o afacere, dar nimeni nu cauta sa rezolve aceasta problema

Aproape fiecare iesean a mers prin oras cu un autoturism echipat Taxi, dar nimeni nu isi imagineaza cat costa acesta. Pentru ca un iesean sa devina taximetrist cu toate actele in regula, are o multime de lucruri de facut. In primul rand, pentru a putea practica activitatea de taximetrist, conducatorul auto trebuie sa aiba permis de conducere categoria B valabil si o vechime de cel putin 3 ani sau permis de conducere categoria C valabil si o vechime de cel putin 2 ani, sa detina un certificat de atestare a pregatirii profesionale valabil si sa faca dovada ca este angajat al operatorului de transport care detine taxiul pe care il conduce, sau ca este proprietarul mijlocului de transport respectiv, in cazul taximetristului independent. Pe langa aceste lucruri, cel mai important pentru un taximetrist este obtinerea unei autorizatii de la Primarie, dar si imposibil in acelasi timp.

„Autorizatiile se cumpara la negru cu mii de euro”

La Iasi nu se mai elibereaza autorizatii Taxi de ani buni, iar asta nu face decat sa creeze mici afaceri. „Legea spune ca, pentru un anumit numar de locuitori, trebuie sa existe un anumit numar de taxiuri. Pentru ca aglomerarea cu taxiuri sa nu devina o problema sociala, conform legii, Primaria municipiului Iasi nu mai are voie sa emita noi autorizatii pentru taximetristi, in masura in care numarul acestora este deja suficient pentru acest oras. Totodata, taximetristilor care creeaza probleme in trafic si au in istoric accidente sau alte evenimente rutiere nu li se mai innoiesc autorizatiile. In acest caz, unii renunta sau le cedeaza locul altor doritori”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Iasi.  Intr-adevar, autorizatiile nu se mai emit, dar cine vrea neaparat sa devina taximetrist independent poate face asta.

„Autorizatii de la primarie nu se mai dau, dar la baieti se gasesc. Sunt unii care au cate 3-4 sau mai multe autoturisme echipate taxi si le vand cu tot cu autorizatii. Autorizatia poate fi innoita de noul proprietar, cand expira. Am vrut la un moment dat sa imi vand taxiul, pentru ca aveam nevoie de bani si, in urma cu vreun an, cineva mi-a oferit 14.000 de euro pe Logan. Sincer, masina face cam 3.000 si autorizatia de functionare restul. Sunt unii care au facut bani frumosi de pe urma autorizatiilor. Oricum, 10-12 mii de euro cat costa un taxi acum, noul proprietar ii poate face si intr-un an”, sustine George, un taximetrist din Iasi. Astfel, chiar daca autorizatiile nu se mai elibereaza, taximetristii gasesc metode prin care sa ruleze atat masinile cat si banii.

Comentarii
 • Spunei lui George sau cum l-o chema sa nu mai supraliciteze, folclorul spune de sume mult, mult mai mici, s-o lase moarta cu 14.000 Euro.
  Mergi in piata adevarata si vezi realitatea, nu ce viseaza George sau altii, asa ca nu mai umflati preturile aiurea, in realitate nici macar la jumatate din acest 14.000 Euro nu se vand. Verifica si vezi ca asa este. Eheeee…..

 • PROST e ala care da asemenea pret fabulos ( ar fi bine daca s-ar gasi fraieri mai multi care sa cotizeze la preturi de acest fel ), nu cel ce cere. Cel ce cere acest pret incearca, daca esti PROST, esti PROST si inghiti, iar smecherasul baga banii in gusa. Asa e de cand lumea, dar unii sau mai desteptat in ultima perioada.

 • A mai aparut unul cu 3 buc. A ajuns sa ceara de la 20000 in sus .
  O mare aberatie.
  Fratilor nu dati banii astia.
  ORICUM AM SA FAC RECLAMATIE LA PRIMARIE SI CHIAR MAI SUS (CA LA PRIMARIE A AJUNS SEF TATUCA AUTORIZATIILOR DIN IASI) REFERITOR LA CEEA CE SE INTAMPLA IN ACEST SENS!!!!!
  Oricum baieti va jucati cu focul cei care le puneti in vanzare!!!!

 • AR TREBUI CA PRIMARIA SA SE SESIZEZE IN ACESTE EXCROCHERII , SI SA DEA UN ORDIN CA AUTORIZATIILE SA NU SE MAI POATA VINDE SAU TRANSMITE ALTORA. CEL CE NU MAI VREA SA FACA TAXI SA ISI VINDA DOAR MASINA. IAR AUTORIZATIA SA REVINA PRIMARIEI SI SA O REPARTIZEZE ALTUI CETATEAN CARE VREA SA FACA TAXI.

Adauga un comentariu