Actualitate

Te imbolnavesti in vacanta? Poti sa-ti iei alta!

Publicat: 22 iun. 2012

O decizie de ieri a Curtii Europene de Justitie (CEJ) lamureste situatia angajatilor care se imbolnavesc in timpul concediului de odihna: acestia au dreptul la un nou concediu, de data asta medical, scrie New York Times.  

„Scopul concediului este de a-i permite angajatului sa se bucure de odihna si relaxare. Ratiunea concediului medical este diferita: ii permite lucratorului sa-si revina dupa o boala care nu i-a permis sa munceasca”, explica magistratii de la Luxembourg.

Decizia vine dupa discutiile create in jurul unui caz petrecut in Spania. Acolo, cativa angajati au cerut aplicarea unei prevederi legale in aceasta privinta. O asociatie a distribuitorilor – reprezentanta a firmei la care erau angajati spaniolii – a apelat la Curtea Suprema de Justitie din Madrid, care a cerut mai departe lamuriri la CEJ.

Inaintea deciziei de ieri, CEJ hotarase ca angajatul care se imbolnaveste inainte de intrarea in concediul de odihna isi poate reprograma perioada de vacanta. Noua decizie se va aplica pentru toate cele 27 de tari membre.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit