Sanatate si frumusete

Te inrosesti dupa ce bei alcool? Iata ce inseamna

Publicat: 17 apr. 2018
a:3:{s:7:"site_id";i:14;s:6:"old_id";i:5674;s:8:"site_url";s:10:"wow.bzi.ro";}

Unele persoane observa ca dupa ce beau alcool, incep sa se inroseasca. Poate nu acorda o mare atentie acestui lucru, insa este bine sa se cunoasca motivele pentru care se intampla lucrul acesta. Iata ce inseamna daca te inrosesti dupa ce bei alcool.

Ce inseamna daca te inrosesti dupa ce bei alcool?

Cei care se inrosesc dupa ce beau alcool sufera de o afectiune cunoscuta sub numele de reactie de inrosire a fetei. Ce inseamna acest lucru mai exact? Ei bine, asta inseamna ca de fiecare data cand consuma alcool, ei isi otravesc corpul. Sunt mai multe simptome pe care le poti avea in astfel de cazuri. Printre ele se numara: greata, durerile de cap, inrosirea tenului, cresterea ritmului cardiac. Acetaldehida este responsabila pentru acest lucru. Este un compus chimic ce apare dupa ce alcoolul intra in contact cu ficatul. In cazul oamenilor fara probleme, acest compus chimic se transforma repede in acetat.

Citeste si Medic primar Nicolae Hancu: ”In spatele unor dureri aparent digestive se poate ascunde un infarct miocardic. Atentie la comportamentul alimentar de sarbatori!”

In cazul celor care sufera de reactie de inrosire a fetei de la alcool, schimbarea acelui compus chimic se porduce mai lent. Rezultatele sunt foarte serioase. Poate fi vorba despre cresterea riscului de otravire cu acetaldehide. De asemenea, in cazul acestor persoane creste riscul de a dezvolta cancer la nivelul gatului sau cancer al cavitatii bucale.

Afectiunea aceasta este una genetica. Se pare ca isi are originea in China Centrala. Fiind o afectiune genetica, nu exista leac pentru aceasta. Asadar, daca si tu te inrosesti dupa ce bei alcool, atunci este posibil sa ai aceasta afectiune. Poate nu ii acorzi importanta, insa este bine sa mergi la medic pentru a afla exact despre ce este vorba. Nu este indicat sa neglijezi un astfel de aspect deoarece mai tarziu s-ar putea agrava. Daca te inrosesti si tu dupa ce bei alcool, nu mai ignora lucrul acesta. Indicat este sa mergi la medic.

preluat de pe teo
Adauga un comentariu