Sanatate

Te întrebi dacă ar trebui să iei creatină?

Publicat: 20 iul. 2021

Absolut! Creatina este o alegere naturală ca supliment nutritiv pentru sportivi.

Cel mai popular supliment în lumea fitness-ului, creatina monohidrata este preferata tuturor celor care vor să fie siguri de performanță în sala de forță.

Este ideală atunci când încerci să construiești mușchi puternic slab și vrei să ai putere și rezistență la antrenamente.

Toate persoanele care sunt implicate în orice fel de regim de antrenament și care doresc să construiască mușchi slabi ar trebui să ia creatină.

Cercetările arată că suplimentarea cu creatină, combinată cu antrenamentul de rezistență, duce la o masă musculară slabă și o masă de grăsime mai mică.

Creatina pur și simplu ajută la maximizarea rezultatelor antrenamentului pentru a-ți atinge obiectivele tale specifice.

Practic, dacă mergi la sală și nu utilizezi deja creatina, ar fi timpul să o folosești.

Beneficiile creatinei includ energie sporită și antrenamente prelungite, recuperare mai rapidă și sesiuni de antrenament mai bune.

Și cine nu-și dorește rezultate mai bune?!

Creatina te asigură că antrenându-te mai greu zi de zi, vei obține rezultate îmbunătățite în cel mai scurt timp.

Ce este creatina?

Creatina este un compus natural care oferă energie, ajutând la reciclarea combustibilului pe care mușchii îl folosesc în timpul exercițiului.

Corpul tău produce o anumită cantitate de creatină în mod natural și o poți obține în cantități mici și din anumite alimente, cum ar fi carnea roșie și peștele. Este produsă de corp în ficat, rinichi și pancreas.

Corpul stochează creatina în mușchi, însă capacitatea de consum depășește ceea ce produce corpul tău și rezervele vor fi epuizate aproape instant.

Peste 95% din creatina din organism este depozitată în celulele musculare.

Corpul descompune zilnic, 1-2% din depozitele de creatină din mușchi. Pentru a o înlocui, fie o produce din aminoacizi, fie o preia din alimente. Însă nu suficient.

Un supliment al brand-ului Body Line®, PLATINIUM PURE CREATINE are la bază o formulă complexă care oferă forme avansate de creatina pentru a asigura masa musculara rapida, a spori rezistența și a accelera recuperarea.

CUM CREȘTI APORTUL DE CREATINĂ?

Pentru a îți crește aportul de creatină, opțiunea cea mai bună este suplimentarea.

  • Creatina sub formă de pulbere este cea mai potrivită, deoarece îți permite să „inunzi” mușchii cu creatină, sporind aprovizionarea și fiind disponibilă imediat, datorită absorbției rapide.

În sport, creatina a fost recunoscută ca fiind cel mai eficient supliment nutrițional în îmbunătățirea toleranței la efort, a forței musculare și a masei corporale slabe.

Dintr-o perspectivă clinică, suplimentarea cu creatină a arătat beneficii într-o gamă largă de boli, inclusiv miopatii, tulburări neuro-degenerative, cancer, boli reumatice și diabet de tip 2.

În plus, după sute de studii, suplimentarea cu creatină păstrează un profil de siguranță excelent.

PURE CREATINE te ajută să crești intensitatea antrenamentului și să-ți lucrezi cu adevărat mușchii, producând rezultate și mai bune.

PLATINIUM PURE CREATINE își asigură calitatea premium, deoarece beneficiază de formula avansată Creapure®.

Ce beneficii oferă PLATINIUM PURE CREATINE?

PLATINIUM PURE CREATINE de la Creapure® este o pulbere pre-antrenament cu un efect intens în creșterea energiei, a puterii și a focalizării.

Beneficii Creatina monohidrata:

   Sprijină funcția cognitivă
√   Îmbunătățește dispoziția
√   Extinde rezistența musculară
   Ajută la eliminarea oboselii
   Mărește masa fără grăsimi
   Îmbunătățește rezistența până la maxim
√   Susține țesutul muscular
√   Crește puterea și performantele anaerobe
√   Ajută la creșterea metabolismului în mod direct prin proprietățile sale de hidratare

Fiind un ”ingredient” al organismului atât de important, este de la sine înțeles nevoia continuă de creatină.

Datorită faptului că nu putem acumula din dieta zilnică întregul necesar, cea mai indicată soluție este suplimentarea.

Atleţii folosesc de peste o sută de ani creatina monohidrata pentru a creşte masa musculară, a accelera arderea grăsimilor şi a îmbunătăţi anduranţa. Din acest motiv, intra cu ușurință in categoria suplimente nutritive culturism.

Când se ia creatina monohidrata?

O dată consumate magazinele de creatină, acestea trebuie regenerate pentru a avea loc contracții suplimentare. Dacă regenerăm permanent magazinele de creatină din mușchi, putem să ne odihnim mai puțin între seturi, să obținem mai multă putere și să efectuăm mai multe repetări.

Creatina monohidrata este capabilă să îmbunătățească rapid capacitatea celulelor musculare de a regenera adenozin trifosfatul (ATP).

  • ATP este sursa principală de energie anaerobă. 

Creatina monohidrata din PLATINIUM PURE CREATINE este transformată într-o moleculă numită fosfocreatină, care servește ca rezervor de stocare pentru regenerarea ATP.

Unul dintre modurile prin care sursa de ATP este regenerată este prin molecula fosfat creatină (sau fosfocreatină).

În procesul de regenerare a ATP, fosfatul de creatină transferă un fosfat cu energie mare la ADP. Produsele acestei reacții sunt ATP și creatină.

  • Nivelurile ridicate de ATP duc la un antrenament ce are o durată mai lungă și de o intensitate mai mare.
  • Plus o recuperare mai rapidă după fiecare set.

Ce efecte are creatina monohidrat?

Un alt atribut anabolic al creatinei este procesul cunoscut sub numele de “volumizarea celulelor”.

Creatina monohidrata are proprietatea de a atrage apa în interiorul celulei musculare, crescând în mod eficient volumul acesteia.  Prin saturarea musculaturii cu creatină, crește fluidul intracelular, rezultând mușchi cu mult mai voluminoși.

Cum se administrează Creatina Monohidrata?

Fiecare porție este ambalată cu 5 grame de creatină monohidrată. Consumă o cupă cu vârf 〈 5g 〉 de PURE CREATINE, înainte de antrenament – porția zilnică recomandată.

De asemenea, este un supliment fără aromă, făcându-l foarte convenabil. Poți să-l amesteci cu sucul tău preferat, energizantul pre-antrenament sau shake-ul proteic. Bineînțeles, îl poți amesteca și cu apă, dacă dorești, însă nu va avea niciun gust.

Folosește shaker-ul Body Line pentru o omogenizare completă.

PURE CREATINE Creapure® este disponibil în varianta de 300 grame/borcan, sub formă de pulbere.

Conține cupă de dozare.

Adauga un comentariu