Magazin

Te muți din Iași? Uite ce poți face cu cărțile!

Publicat: 04 aug. 2021

Un nou început, cum ar fi de exemplu mutarea într-un alt oraș, reprezintăun motiv de o reală bucurie, însă pentru a-ți ușura acest proces trebuie să concepi un plan care să te ajute să depășești cu brio această etapă destul de stresantă, de altfel.

Atunci când te muți într-un alt oraș, planul pe care îl concepi trebuie să conțină mai multe detalii, precum: distanța, mijlocul cu care îți vei transporta lucrurile, modul în care vei organiza obiectele de mobilier pentru transport etc. Dacă ai cărți de suflet, la care nu vrei să renunți pe parcursul mutării, mai jos îți oferim câteva sfaturi cu privire la organizarea acestora. Deși sunt obiecte la care ți-e greu să renunți, cărțile ridică anumite impedimente în procesul de mutare din cauza greutății, volumului și spațiului necesar pentru depozitare. Dacă locuiești în Iași și vrei să te muți într-un alt oraș, iată ce poți face cu cărțile tale, astfel încât procesul de mutare să fie mult mai ușor:

  1. Ia cu tine doar cărțile esențiale

Știm că toate cărțile sunt importante pentru tine, dar pentru a-ți fi mai ușor să te muți ai nevoie să iei fiecare titlu din bibliotecă și să il tratezi cu obiectivitate. Îți poți organiza cărțile peanumite categorii, cum ar fi: cele la care dorești sa renunți, cele pe care vrei să le oferi cadou și cele pe care dorești să le iei cu tine, de exemplu.

După ce ai făcut selecția tuturor cărților din biblioteca ta, poți alege să vinzi unuianticariat acele volume la care dorești să renunți. O echipă de anticari se va deplasa gratuit la domiciliul tău, iar plata se va face pe loc, astfel că vei obține și un venit pe care să îl folosești pentru cheltuielile de mutare.Poți contacta online echipa de achiziții a anticariatului din Iași sau poți trimite o lista a cărților pe care dorești să le vinzi direct în formularul de contact din secțiunea cumpărăm cărți.

  1. Împachetarea cărților pentru transport

Cărțile se transportă cel mai bine în cutii de carton. Înainte de a cumpăra cutiile pentru transportul cărților, este indicat să faci un inventar al volumelor pe care dorești să le iei cu tine. Dimensiunea cutiilor nu trebuie să fie foarte mare întrucât cărțile sunt obiecte grele, astfel că dacă sunt prea mari, cutiile vor fi foarte greu de manevrat. Dacă ai colecții de cărți la care vrei să renunți, poți apela din nou la serviciul unui anticariat care cumpără cărți în Iași, mai ales că în cazul unui anticariat nu există un număr limită de cărți pe care ei le pot achiziționa. Pentru transport, poți organiza cărțile în cutii,pe baza mai multor criterii: editură, autori, domeniu, importanța lor.

  1. Măsuri de siguranță pentru transportul cărților

Întrucât cărțile sunt destul de fragile, trebuie să te asiguri că respecți niște măsuri de siguranță atunci când împachetezi cărțile pentru a fi transportate. Acestea trebuie să fie puseîn cutii una peste alta, nu pe cotor sau cu marginile în jos, întrucât se pot deteriora. Mai este nevoie, de asemenea, să pui ori materiale textile ori hârtie de ambalare în spațiile rămase libere în cutii pentru a evita deplasarea cărților în interiorul cutiei. Dacă ai și cărți mai vechi pe care dorești să le transporți, te sfătuim ca pe acestea să le învelești individual în hârtie pentru a le oferi o mai mare protecție în timpul transportului. Ai grijă ca hârtia să nu fie tratată chimic pentru a evita deteriorarea coperților.

  1. Transportul rafturilor pentru cărți

Cărțile trebuie depozitate în rafturi special concepute, așadar este indicat ca acestea să fie transportate împreună cu cărțile, în cazul în care vei efectua mai multe transporturi pentru mutare.

  1. Despachetarea și aranjarea cărților

Înainte de a începe să scoți cărțile din cutii, trebuie să te ocupi de montarea rafturilor în care vei aranja cărțile. Noile începuturi vin și cu noi idei de amenajare, astfel că simte-te liber să îți organizezi cărțile după cum dorești. Te poți inspira și din diverse cărți de design interior sau online de la designeri pe care îi apreciezi.

Vino și tu în sprijinul cititorilor din toată țara și vinde unui anticariat toate cărțilecare nu-ți mai sunt necesare. De asemenea, este mult mai avantajos să îți vinzi cărțile atunci când te muți pentru că astfel îți vei ușura tot procesul, vei obține o sumă de bani pe care să o folosești la achitarea diverselor plăți pentru tranport, susții pasiunea pentru lectură a comunității ce vizitează un anticariat etc.

 

 

Adauga un comentariu