Stiri medicale

Te scapa de chelie, dar te lasa impotent

Publicat: 22 dec. 2010

Medicii britanici avertizeaza ca exista pe piata medicamentelor unul care trateaza calvitia la barbati, dar le afecteaza performantele sexuale.

Barbatii care iau medicamentul numit finasteride – sub diferitele sale denumiri, in functie de tara, in Marea Britanie acesta numindu-se Propecia – isi pun sanatatea in pericol. Potrivit specialistilor, citati de BBC, medicamentul produs de compania Merck, poate avea efecte secundare serioase, mai ales pe plan sexual.

Desi testele au aratat ca medicamentul este foarte eficient impotriva caderii parului – 9 din 10 barbati nemaiavand probleme cu caderea parului, timp de cinci ani, in urma tratamentului – pot aparea efecte adverse serioase, ce pot duce pana la impotenta. Potrivit producatorului aceste efecte apar in 2% din cazuri si dispar indata ce tratamentul se intrerupe.

In realitate, lucrurile nu stau chiar asa, fiind raportate cazuri in care odata tratamentul intrerupt, problema de ordin sexual nu a trecut, agravandu-se chiar. Statisticile arata ca un sfert dintre barbati se confrunta cu calvitia, chiar inainte de a implini varsta de 30 de ani.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit