Eveniment-Social

Teapa cu soseaua de ocolire a Blagestiului. Despagubiri de sute de milioane

Publicat: 12 iul. 2015
1

Noua ani de zile de sperante! Atat au asteptat cetatenii din Pascani care au detinut loturi de teren peste care s-a construit soseaua de ocolire a suburbiei BlagestiPascani. Nici la ora actuala nu au primit vreun leu pentru a fi despagubiti, iar sperantele ca acest lucru sa se mai intample sunt tot mai mici. La ora actuala sunt 99 de proprietari de terenuri care asteapta sa fie despagubiti, din totalul de 108 persoane.

„Suma care trebuie sa o primeasca familiile respective este de 57.952 lei. Banii trebuie sa vina de la bugetul de stat, insa nu se mai stie mai nimic de ei. Doar 9 persoane de pe lista de asteptare si-au primit banii. Cei de la CNADR care se ocupa de aceasta situatie au trimis o adresa catre Primaria Pascani prin luna februarie in care cereau ca toti proprietarii sa-si deschida conturi bancare pentru a se face un virament. Din cate stiu toti si-au deschis conturi, dar din februarie si pana acum nu au primit niciun leu. Primaria nu-i poate despagubi din bugetul local”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Pascani, Cristian Menegon. Oamenii tot vin si se plang celor din conducerea primariei in speranta ca vor intra in drepturi, insa fara niciun rost.

O alta teapa marca Ratoi

Totul a inceput in urma cu aproximativ noua ani de zile cand fostul primar al Pascaniului, Neculai Ratoi, actual deputat, i-a mintit pe oameni ca vor primi sume importante de bani pe suprafetele de teren, cu mult peste valoarea pietei. Dupa ce au fost convinsi sa semneze actele, suma pe care statul era dispusa sa o aloce pentru despagubiri a fost de trei ori mai mica pe mp decat valoarea pietei, fara sa mai vorbim de promisiunile facute de fostul edil sef. Adica de la 4,07 lei/mp s-a ajuns la 1,3 lei/mp. Ca si cum nu ar fi indeajuns, nici la ora actuala nu au primit banii pe teren, desi lucrarea este finalizata de ani de zile.

Comentarii
  • niste golani si niste hoti!si au batut joc de oameni!nu stati si asteptati oameni buni!adunati va luati 2 avocati buni si sa ii dati in judecata pe golanii care si au batut joc de voi si inainte si dupa revolutie!un popor batjocorit de proprii conducatori!

Adauga un comentariu