Actualitate

Teapa uriasa luata de Fisc. Directorii care au condus aceasta firma au scapat basma curata

Publicat: 22 dec. 2015
1

@ Gaura la bugetul statului se ridica la 18 miliarde lei vechi

Statul a incercat sa recupereze taxele si impozitele datorate de aceasta societate comerciala, prin executarea averii directorilor care au condus-o de-a lungul timpului. Numai ca, magistratii ieseni nu au fost de acord cu acest lucru si in consecinta, Directia Regionala de Finante se va alege cu o paguba in suma totala de 18 miliarde lei vechi, reprezentand taxe si impozite neachitate de SC Aviatia Utilitara SA. Pentru a recupera banii, Directia de Finante i-a dat in judecata pe fostii directori ai societatii, si anume Constantin Chiorescu, Catalin Ambrono, Teofil Brisan, Mihai Barbulescu, Robertina Papoiu, Vasile Paulet, persoane care in ultimii 10 ani au condus SC Aviatia Utilitara SA.

 Directia Regionala de Finante a solicitat magistratilor sa aprobe cererea de atragere a raspunderii personale depusa impotriva persoanelor enumerate mai sus. In cererea depusa, Fiscul a argumentat ca persoanele respective sunt responsabile de managementul defectuos pe care l-au exercitat de-a lungul timpului in fruntea SC Aviatia Utilitara SA, fapt ce a determinat acumularea datoriei de 18 miliarde lei catre bugetul statului. Prin cererea depusa, Fiscul solicita ca aceasta suma de bani sa fie recuperata din vanzarea averilor detinute de persoanele respective.

Cererea a fost depusa in baza Legii nr.185/2006 privind procedura insolventei. Zilele trecute insa, magistratii ieseni au respins definitiv cererea depusa de Fisc si prin urmare banii nu vor mai fi recuperati. Societatea a intrat in insolventa in anul 2010, tot in urma unei cereri depuse de Ministerul de Finante. Recent s-a constatat insa ca, doi dintre fostii directori ai SC Aviatia Utilitara SA, pe care Fiscul i-a dat in judecata pentru recuperarea prejudiciilor aduse companiei de stat, au decedat. Instanta a primit de la Serviciul de Evidenta a Persoanelor o adresa, in care se arata ca Mihai Barbulescu, unul dintre cei implicati, a decedat. De asemenea, instanta a primit informatia ca si Teofil Brisan a decedat si a dispus efectuarea unor verificari.
Adauga un comentariu