Actualitate

Teatru de razboi la Consiliul Judetean. Adomnitei nu mai respecta deciziile din plen

Publicat: 29 apr. 2015
1

@ Plenul Consiliului Judetean Iasi a devenit un adevarat camp de lupta @ Consilierii judeteni nu mai reusesc sa se inteleaga cu liberalul Cristian Adomnitei @ Ambitia si orgoliul liberalului au atins paroxismul, acesta incercand din toate puterile sa anuleze hotarari ale plenului pentru a nu-si pierde din imaginea politica

Scandal fara precedent la sedinta Consiliului Judetean ce a avut loc ieri. Intre presedintele Cristian Adomnitei si majoritatea din plen s-a iscat o ruptura, asta dupa ce liberalul a incercat sa-si impuna punctul de vedere intr-un mod nu tocmai ortodox. Consilierii au ajuns sa-i bata obrazul lui Adomnitei, dupa ce acesta a incercat sa-si repare greselile cu mana altuia si sa anuleze hotararile pe care le-a avizat si prin care judetul era vaduvit de sute de mii de euro. Timp de patru ore in plenul CJ au fost certuri ca la usa cortului, fie pe tema aprobarii strategiei de dezvoltare a judetului, fie pe proiectul prin care o delegatie din CJ va pleca la Milano in luna iunie. Strategia de dezvoltare a judetului Iasi pe urmatorii ani a provocat un val de indignare printre alesii judetului. Proiectul elaborat de firma Gea Strategy & Consulting a fost criticat in plen, asta dupa ce reprezentantul firmei nu a atins o serie de aspecte considerate primordiale de catre consilieri.

„Viziunea noastra ar fi legata de transformarea judetului Iasi, brandul Iasului este acum o chestiune uzuala. Ar trebui o analiza mai profunda. Nu vad sa avem lucruri realiste din economia reala a judetului. Noi vrem sa analizam prezenta in zona a actorilor economici, lucru pe care nu l-am vazut in strategie”, a spus Cristian Stanciu, liderul grupului de consilieri judeteni PSD. In plen, consilierii au amendat o hotarare prin care s-a aprobat strategia cu infiintarea unui grup de lucru care sa monitorizeze implementarea proiectului, aspecte care au starnit nemultumirea lui Adomnitei. Pe acest proiect s-au platit circa 150.000 euro, numai ca alesii judetului au considerat ca strategia este incompleta si nu prezinta toate aspectele legate de nevoile judetului. Chiar si in aceste conditii, dupa ce si-au spus punctele de vedere si au introdus amendamente, consilierii au aprobat strategia pe urmatorii sase ani a judetului.

Adomnitei, incoltit de consilieri

Cel mai controversat proiect de pe ordinea de zi a fost cel legat de prezenta judetului in luna iunie la o expozitie internationala desfasurata la Milano. Adomnitei a incercat sa revoce hotararea prin care Iasul era prezent, dupa ce consilierii au votat pentru reducerea numarului de participanti si implicit a cheltuielilor. Luna trecuta, CJ a a probat o hotarare prin care Iasul era prezent cu 6 consilieri judeteni pe baza unui buget de cateva zeci de mii de euro. Initial, proiectul prevedea alocarea a 120.000 euro si prezenta tuturor celor 37 de alesi. Adomnitei nu a mers cu proiectul amendat de plen si l-a semnat in forma initiala. Hotararea a fost analizata pana si de Prefectura, autoritate care a constatat acele nereguli. Prins cu usa, Adomnitei a batut in retragere si a amenintat ca va renunta la deplasarea respectiva. Acesta nu numai ca nu a respectat hotararea initiala, dar a si incercat sa se ascunda dupa gafele facute.

„Eu nu mai cred in proiect. Ati daramat singura baza pentru constructia judetului. Prefer sa ma duc in afara sa vand o imagine a unui Iasi frumos. Ati reusit prin interventii stangace a grupului si a dumneavoastra sa indepartati firmele. Eu nu mai am cum sa merg cu aceasta hotarare”, a mentionat Adomnitei. Intentia liberalului a ramas fara urmari, asta pentru ca majoritatea PSD nu a mai votat revocarea, iar decizia a ramas cea de data trecuta. „Am retinut ca nu mai credeti in proiect, domnule presedinte. Noi am fost votati de ieseni sa facem proiecte. Sa trecem peste orgoliile personale si politice si sa lucram, cu totii am achiesat la aceasta hotarare. Am fost mandatati pentru a reprezenta interesele cetatenilor judetului Iasi. Acest proiect face referire la promovarea judetului Iasi”, a mentionat vicepresedintele CJ, Alin Aivanoaei.

Adauga un comentariu