Info Turism

Teatrul de Vara din Costinesti si-a redeschis portile: “Mai trebuie si astfel de spatii, nu doar cluburi”

Publicat: 27 iul. 2018
9

In Costinesti, statiunea plina de tineri care se distreaza in cluburi sau la terase cu lautari s-a redeschis, miercuri, vestitul Teatru de Vara.

Pe vremuri, trupe precum Iris, Holograf sau Phoenix adunau mii de oameni in public. Miercuri seara au fost mai putini la spectacol. Pe tot litoralul, mai este deschis teatrul in aer liber din Jupiter. Toate celelalte sunt inchise.

Ruby si trupa romaneasca Mad Monkeys au marcat redeschiderea Teatrului de Vara din Costinesti. Membrii formatiei canta coveruri dupa melodii autohtone sau straine.

Tanar: "Nu ma asteptam, sunt foarte surprins de acest eveniment si chiar apreciez foarte mult initiativa de a renova acest teatru de vara. Este un nou loc de entertainment si speram sa apara cat mai multe locuri in care sa ne distram."

Turista: "E o initiativa foarte buna. Mai trebuie si astfel de spatii, nu numai cluburi."

Pe vremuri, pe scena teatrului urcau actori, comedianti si cantareti celebri. Holograf, Iris sau Phoenix faceau mari spectacole aici.

Reporter: "Cum era atunci?”

Turist: “Era full, era totul placut si sper sa fie si de acum incolo la fel."

Reporter: "Se aseamana atmosfera de atunci cu cea de acum?”

Turista: “Da, seamana, asteptam trupele de divertisment."

Catalin Neamtu, actor: "Aici am avut spectacol in 2014, imi amintesc ca erau oameni si pe scari si agatati de stalpi, teatrele de vara de pe litoral sunt, vorba ceea, artisti de renume ai Romaniei, comedianti, actori, cantareti."

In 2014, locul si-a inchis portile si intre timp a devenit o ruina, arata stirileprotv.ro.

Cei de la Biroul de Turism pentru Tineret din Costinesti, o companie a Ministerului Tineretului si Sportului, s-au ocupat de renovare.

Gabriel Diceanu, directorul Biroului de Turism pentru Tineret: "Totul era cazut, daramat, cladirea era plina de igrasie, am scos din teatru 20 de camioane de gunoi. investitia a fost de aproximativ 100.000 de euro, totalitatea lucrarilor… sunt la 80 la suta dintre ele."

Aproape in fiecare statiune de pe litoral exista cate un teatru de vara, insa doar cel din Jupiter mai este deschis.

Teatrul de Vara din Mamaia este inchis de ani buni si s-a transformat intr-o ruina. Scaunele sunt rupte, cade tencuiala de pe pereti si starea generala a teatrului este una deplorabila. Autoritatile sustin ca sunt in perioada licitatiilor pentru lucrarile de reparatie, dar in acest sezon, cu siguranta nu se va redeschide. 

Adauga un comentariu